Kuća pored plaže u Australiji ističe se svojim modernim dizajnom

CLO Studios, sa sedištem u dalekoj Australiji broji uspešne poslove, održavajući stil koji ne prelazi granice modernog minimalizma i nipošto nije lišen funkcionalnosti.

Tim koji čini arhitektonsku kancelariju vrlo dobro zna kako povezati enterijere sa spoljašnjim okruženjem, obezbeđujući savršenu ravnotežu između vrhunskog luksuza i prirodnog šarma.

Pre nekoliko meseci, CLO Studios je angažovan da preuredi već impresivnu rezidenciju, koju je dizajnirao legendarni arhitekta Geoffrey Bawa, malo pre nego što je preminuo, početkom 2000. godine.

Sada kuća pripada mladoj porodici koja u ovoj kući provodi dane odmora.

Gledajući ovu predivnu kuću vidimo da svi prostori – enterijeri i eksterijeri - odišu luksuzom koji postaje "jedno" sa prirodnom lepotom i okruženjem. U početku, prvi element koji nas impresionira je ništa drugo do spoljašnje okruženje, koje je dobilo novi "život" i pretvorilo se u krajnje, ultra letnje idilično okruženje, idealno za trenutke beskrajnog opuštanja za celu porodicu. Tropska estetika, sa visokim palmama i dubokim plavetnilom mora u pozadini, deluje kao „platno“ za ostale dodate elemente i za stambene prostore koji velikodušno nude osećaj mira.

Što se tiče unutrašnjosti kuće, slična filozofija se nastavlja. Glavni naglasak u dizajnu kuće su smeli tonovi koji su izabrani da daju modernu dimenziju. Zaista je impresivno kako se lepo „vezuju“ za zelenilo prirode. Konkretno, crna je ona koja dominira od ugla do ugla, bez značenja da prostori izgledaju manje nego što jesu, jer veliki prozori čine da sobe budu "preplavljene" sa puno svetlosti.

Dodatna dimenzija i osvetljenost osigurana je dodavanjem boja i posebnog dekora. Zlatni elementi i pažljivo veštačko osvetljenje stvaraju luksuznu atmosferu, dok podjednako moderne nijanse - poput sive i bele - čine krajnji rezultat zanimljivijim. Ipak, drvene površine nude bezvremenost u dizajnu i čine da kuća izgleda „toplije“.

Pogledajte galeriju da biste videli još fotografija ove neverovatne kuće!