Otvoren novi „krzneni“ butik Balenciaga u Londonu

U Londonu je otvoren pop-up butik modnog brenda Balenciaga koji je posvećen novoj kolekciji Le Cagole, čiji je vodeći model istoimena torba.

Neobičan enterijer novog butika razvio je dizajnerski tim Balenciage. Sve površine, osim plafona, prekrivene su jarko ružičastim krznom, a njegove boje i teksture se odnose na dizajn nove Le Cagole torbe, koja je zauzvrat inspirisana još jednom od legendarnih torbi brenda.

Balenciaga Le Cagole torbu kreirao je kreativni direktor brenda Demna Gvasalia koji je ponovo osmislio legendarni model Balenciaga Motorcycle 2001. Prilikom dizajniranja Le Cagole torbe Gvasalia je koristio detalje motociklističke opreme. Kolekcija je prvobitno uključivala samo torbu, ali je od tada proširena na čizme, novčanike i druge dodatke, koji su sada izloženi u privremenom prostoru u Londonu.

Pop-up butik će biti otvoren do juna 2022. Važno je napomenuti da su autori projekta bili posvećeni održivosti. Nakon zatvaranja burika, rafovi će biti preseljeni u druge butike brenda, a ružičasto krzno će biti reciklirano.