Novi univerzum Louis Vuitton u srcu Beča

Louis Vuitton je objavio da se njihova prodavnica u Beču preselila u prošireni prostor na Grabenu u srcu grada.

Ova nova prodavnica, koja zauzima četiri sprata istorijske zgrade, predstavlja univerzum Louis Vuittona u prelepoj bečkoj pozadini. Otvorena 10. marta 2023, prodavnica je najnovija realizacija koncepta dizajna koji je razvio Peter Marino za lokacije kao što su New Bond Street, Los Anđeles i Ginza. Među najvećima u Evropi, nova prodavnica ima koristi od statusa Beča kao dinamične kulturne destinacije.

Zgrada u kojoj je smešten novi LV univerzum datira iz 1898-99. godine sa fasadom koja je ukrašena reljefima koji prikazuju grbove gradova kao što su Hamburg, Trst i London. Prostrani raspored prikazuje punu ponudu Louis Vuitton brenda uključujući upečatljivu umetnost, predmete i nameštaj koji odgovaraju dizajnerskom nasleđu Beča. Definisana zakrivljenim zidovima i otvorenim prostorima, prodavnica je organizovana oko izuzetnog stepeništa koje je izrađeno od četiri vrste kamena.

Stepenište, istovremeno skulptura u centru prodavnice i sredstvo za cirkulaciju, suprotstavljeno je zidu koji je obložen radovima poznatog austrijskog umetnika Ervina Vurma. Svetle i grafičke slike sastavljene su od apstraktnih reči: „Form“, „Love“, „Body“, „Beauty“ i još mnogo toga.

Na glavnom nivou, klijenti ulaze u blistavo okruženje u kome su ženska kožna galanterija, satovi i nakit, parfemi i putni pribor izloženi usred jedinstvenog modernog nameštaja. Klasični parket, teksturirani zidovi i akcenti mekih boja unose toplinu u prostor gde je predstavljen preostali ženski asortiman, uključujući konfekciju, cipele i vrhunsku kožnu galanteriju. Niži nivo je posvećen muškarcima, od velikog izbora kožne galanterije do odeće. Plafon sa bačvastim svodovima, zakrivljeni ormarići i smeli vizuelni elementi stvaraju dinamično okruženje.

Na prvom spratu, nalazi se White Box - mini izložbeni prostor koji će debitovati sa izborom Objets Nomades. Raspoređeni prema boji i formi, ovde su izloženi predmeti iz umova međunarodnih kreativnih talenata. White Box se takođe proteže do privatnog salona sa pogledom na Graben. Sve u svemu, ovaj prostor se može koristiti za postavljanje uzbudljivih projekata u budućnosti.

Kako je istorija Beča neraskidivo povezana sa njegovim progresivnim pokretima u umetnosti i dizajnu, oba se značajno ogledaju u samom dizajnu prodavnice. Značajno je da je piramida od debla ručno oslikana u duhu Gustava Klimta i drugih umetnika bečke secesije.

Ovo preseljenje u Beč još jednom potvrđuje kako se šira vizija Louis Vuittona oblikuje kao jedinstveno iskustvo. Fokus na fino izrađene materijale, eklektičan moderan i savremen nameštaj i akcenti u živopisnim bojama se spajaju kao inspirativni prostor gde se klijenti podstiču da urone u Louis Vuitton svet.

Luxury Experience