Chanel otvara privatne butike za svoje vrhunske klijente

Da li ste odani brendu Chanel? Pa, ako zaista jeste sada imate priliku da kupujete u jednom od njegovih privatnih butika koji će se uskoro otvoriti.

Nakon vesti da je prihod skočio 50% od 2021. na 15 milijardi dolara, brend sada planira da otvori privatne prodavnice samo za svoje vrhunske klijente. Prema rečima generalnog direktora Filipa Bondioa, prodavnice će biti otvorene početkom 2023. u ključnim azijskim gradovima, mestima odakle brend (verovatno) dobija najviše novca.

Profit je uglavnom dolazio od konfekcije, nakita i satova, pri čemu je prodaja bila rekordna nakon pandemije. Nove prodavnice će uglavnom zadovoljiti aspiracije vrhunskih klijenata brenda, koji su voljni da troše novac i koji su u potrazi za vrhunskim privatnim iskustvom.

"Najveća preokupacija brenda Chanel je zaštita naših kupaca, a posebno naših postojećih i lojalnih potrošača. Ulagaćemo u privatne butike da bismo na ekskluzivan način opsluživali klijente”, rekao je generalni direktor Filip Bondju.

On je dalje dodao: „2022. će biti još jedna godina značajnih investicija za podršku dugoročnom opstanku brenda Chanel i za postizanje naše ambicije održivosti, bilo da se radi o našim ljudima, kontinuiranom fokusu na kvalitet, korisničkom iskustvu, našim buticima ili našim transformacijama lanca snabdevanja.”

Pa, da li ste dovoljno srećni da kupujete u privatnim prodavnicama brenda Chanel? 

Luxury Experience