Chanel otvara novi umetnički butik u hotelu Wynn u Las Vegasu

CHANEL je otvorio novi butik u hotelu The Winn u Las Vegasu i definitivno će biti meka za ljubitelje ovog brenda.

Novi prostor od 800 kvadratnih metara predstaviće najbolje od ovog brenda, uključujući Ready-to-Wear kolekcije, torbe, cipele i aksesoare. Takođe će sadržati izbor satova i finog nakita, kao i kolekcije kozmetike.

Butik je osmislio dugogodišnji saradnik brenda CHANEL, njujorški arhitekta Piter Marino. Fasada je izrađena od elegantnih crno-belih kamenih panela, sa akcentima metalnog zlata koji odražavaju sjaj Las Vegasa, dok majstorski reinterpretiraju kodove kuće. Unutra se prostor sastoji od niza prostorija sa bogatim ambijentom koji se oslanja na legendarni pariski stan Gabrijele Šanel u ulici Cambon 31.

Klijenti su pozvani da uđu u butik kroz jedan od tri ulaza. Zatim će biti „transportovani“ u dva raskošna salona Ready-to-Wear koji se nalaze pored glavnog ulaza, a koji su naglašeni zlatnim listićima i zidovima od smole koji osvetljavaju raznovrstan asortiman modernih kolekcija Viržini Viar. Kauči u prilagođenim bež i crnim metalik presvlakama i starinska rasveta poboljšavaju osećaj topline u butiku.

Dugogodišnje divljenje Gabrijele Šanel prema umetnosti evidentno je u celom prostoru, koji je naglašen izborom umetničkih dela koje je odabrao Piter Marino.  

Dva zapanjujuća kristalna i zlatna lustera kompanije Goossens – inspirisani su bronzanim i kristalnim komadima rasvete koji se nalaze u stanu Gabrijele Šanel. U zadnjem delu salona, zid od belih nabranih panela sa zlatnim vezom vodi do dvostrukih francuskih vrata koja se otvaraju i otkrivaju privatnu terasu sa pogledom na veličanstven Lake of Dreams i vodopad Wynn.  

Butik će debitovati kolekcijom jesen/zima 2021/22 koju je dizajnirala umetnička direktorka Viržini Viar.