Butik Tiffany & Co. u Parizu vodi vas na „putovanje kroz vreme“

Arhitektonska firma OMA dizajnirala je pop-up prodavnicu Tiffany & Co u Parizu kako bi posetioce odvela na „putovanje kroz vreme“.

U prostoru je predstavljen asortiman nakita iz 185-godišnje istorije poznate kuće nakita. Privremena prodavnica, koja je otvorena u srcu Pariza, predstavlja mešavinu butika i izložbe. Dizajn prodajnog objekta je zamišljen kao prilagodljiv: unutrašnjost će se transformisati tokom cele godine, odražavajući prirodu kolekcija koje će biti postavljene ovde. Najnoviji dizajni kompanije Tiffany & Co. biće prikazani rame uz rame sa predmetima kreiranim tokom godina postojanja brenda. „Tiffany & Co ima bogatu istoriju, kako u proizvodnji nakita, tako i u dizajnu proizvoda“, kaže Elen van Lun iz kompanije OMA. "Bilo nam je važno da prikažemo ovu priču."

Po ulasku u prodavnicu, posetioce dočekuje tamnoplavi prostor gde Tiffany & Co. izlaže deo svog arhivskog nakita, izloženog u zidnim nišama ili staklenim piramidama na masivnim postoljima. Na ekranima se prikazuju uvećane slike nakita, što nam omogućava da spoznamo i one najsitnije detalje. Trenutna kolekcija Tiffany & Co dobija sledeću sobu, ukrašenu zlatnim tonovima i vitražnim lampama koje je početkom 1900-ih dizajnirao Luis Komfort Tifani, sin osnivača Tiffany & Co. i prvi direktor dizajna brenda. Tema vitraža se ponavlja i na fasadi zgrade i poziva prolaznike da zavire u bogat svet Tiffany nakita.

Baršunasti luk vodi u treću salu, gde se održavaju sastanci sa zlatarima. Ovaj mali prostor ima privatniji ambijent i privlači pažnju "fasetiranim" zidovima sa metalnim sjajem. Pod je, kao i ostatak prodavnice, prekriven puderasto plavim ombre tepihom, koji postepeno postaje svetliji kako ulazite dublje u prodavnicu.

Tiffany & Co. pop-up prodavnica u Parizu ostaće otvorena do maja 2023. i postepeno će se ažurirati tokom cele godine kako bi bila u toku sa novim kolekcijama brenda onako kako su prikazane.

OMA takođe trenutno radi na velikom renoviranju vodećeg butika kompanije Tiffany & Co. na Petoj aveniji u Njujorku.

Luxury Experience