Zlatni sat Adolfa Hitlera uskoro će se naći na aukciji

Iako omražen, Adolf Hitler je bio istorijski značajan čovek.

Do danas, sve što je povezano sa njim, bilo da su to lični predmeti, potpisana pisma, pa čak i ključevi od toaleta, dobija veliku pažnju. Nedavno se zlatni sat koji pripada vođi nacista pojavio na aukciji za neverovatnih 4 miliona dolara. Zlatni ručni sat Andreas Huber ukrao je iz Hitlerovog planinskog skrovišta francuski vojnik po imenu Robert Minjo tokom poslednjih nedelja Drugog svetskog rata.

Upečatljiv komad koji je proizveo švajcarski proizvođač luksuznih satova LeCoultre bio je veoma zanimljiva kreacija sa inicijalima nacističkog vođe i režimskim orlom. Na satu se nalaze natpisi sa tri datuma od značaja za diktatora. Upisani datumi označavaju Hitlerov rođendan, datum kada je imenovan za kancelara Nemačke i datum pobede nacističke partije na izborima 1933. godine.

Bil Panagopulos, predsednik Alexander Historical Auctions, smatra da je sat možda poklon nemačkom političaru rođenom u Austriji od strane nacističke partije u znak sećanja na njegovo dostignuće. Rekao je: „Ne nudimo ovo u znak poštovanja prema najgorem čoveku koji je ikada živeo. Umesto toga, to je neverovatno retka istorijska relikvija, koja duboko podseća na jedan od najmračnijih perioda u svetskoj istoriji i stoga je posebno važna.“

Nije neuobičajeno prisustvovati prodaji Hitlerovih stvari kao što su odeća i nameštaj, ali nešto tako lično i od velike vrednosti nikada se ranije nije pojavilo na aukciji.

Luxury Experience