Zenith predstavlja novi časovnik u čast Meseca borbe protiv raka dojke

Više slika

Više slika

Deo prihoda biće doniran fondaciji Susan G. Komen.

Zenith je prvi put počeo da sarađuje sa Susan G. Komen, vodećom neprofitnom organizacijom za borbu protiv raka dojke u svetu, 2022. godine sa specijalnim izdanjem svog Chronomaster Originala sa roze brojčanikom. Brend je nastavio svoj rad s organizacijom ranije 2023. godine sa jedinstvenim izdanjem Chronomaster Original prodatim na aukciji satova Phillips New York: Eight. Sat je postigao skoro dvostruko veću cenu od procenjene i doneo 30,480 dolara za Susan G. Komen fondaciju. U čast ovogodišnjeg Meseca borbe protiv raka dojke, Zenith je predstavio ograničeno izdanje Chronomaster Sport Pink.

Ova jedinstvena varijanta Chronomaster Sporta predstavlja nekoliko prvenaca za slavni brend. Posebna roze nijansa je potpuno nova za kolekciju i predstavlja prvu novu boju brojčanika za čelični Chronomaster Sport od njegovog predstavljanja 2021. godine. Sa svojim sunray metalik finišem, predivno reflektuje svetlost i ističe se na pozadini od nerđajućeg čelika.

Pored toga, Chronomaster Sport Pink ima potpuno novu lunetu, izrađenu od nerđajućeg čelika umesto keramike po prvi put. Sa svojom poliranom površinom i crnim ispunjenim graviranim oznakama, dobija blagi retro izgled, podsećajući na El Primero "Rainbow" modele iz 1990-ih. Kroz safirni displej na poleđini vidljiva je najnovija verzija Zenith El Primero kalibra sa indikacijom 1/10 sekunde i rezervom snage od 60 sati.

"Chronomaster Sport je definitivno naš najupečatljiviji moderni El Primero hronograf danas, i veoma sam srećan što ga vidim kao sredstvo za promociju borbe protiv raka dojke i podizanje svesti," podelio je Džulijen Tornare, izvršni direktor Zenith brenda. "Susan G. Komen radi neverovatan posao praveći razliku za žene širom sveta, i Zenith je ponosan i počastvovan što podržava njihove napore."

Chronomaster Sport Pink je ograničeno izdanje od 500 komada i košta $11,500, pri čemu se 20% prihoda donira fondaciji Susan G. Komen.

Luxury Experience