ZENITH predstavlja DEFY Skyline Tourbillon, novu zvezdu u finom časovničarstvu

U svetu visoke horologije, gde se zanatstvo susreće sa inovacijama, ZENITH je zauzeo za sebe istaknuto mesto.

Još jednom, ova slavna kompanija je izazvala norme časovničarstva lansiranjem DEFY Skyline Tourbillon – sata koji spaja najsavremeniju tehnologiju sa bezvremenskom elegancijom visokofrekventne preciznosti.

U srcu ovog čuda leži novi automatski visokofrekventni turbijon, svedočanstvo nepokolebljive posvećenosti izuzetnosti brenda ZENITH. Mehanizam turbijona, simbol horološkog majstorstva od svog nastanka u kasnom 18. veku, ponovo je osmišljen sa modernim obrtom, pokazujući snagu brenda u preciznom inženjeringu i inovacijama u dizajnu.

Radeći na impresivnoj frekvenciji od 5Hz, DEFY Skyline Tourbillon, obećava neuporedive hronometrijske performanse i otpornost na udarce. Zatvoren u prepoznatljivo čelično ili crno keramičko kućište od 41 mm, ovaj sat otelotvoruje smeli i arhitektonski jezik dizajna DEFY kolekcije, što ga čini pogodnim za svakodnevno nošenje u bilo kom okruženju.

Očaravajući ples turbijona prikazan je kroz zadivljujući otvor na brojčaniku, koji podseća na centralni kinetički element usred nebeske pozadine. Kako se graciozno rotira oko svoje ose svakih 60 sekundi, turbijonski kavez poprima oblik otvorene četvorokrake zvezde – znak futurističke estetike sinonim za DEFY seriju.

Brojčanik, ukrašen metalnom površinom sa uzorkom sunca, sa ugraviranim motivom zvezdanog neba, dodatno naglašava istaknutost turbijona. Dostupan u plavoj za čeličnu verziju i crnoj za keramičku iteraciju, brojčanik odiše osećajem nebeske privlačnosti, sa luminiscentnim markerima i kazaljkama koji daju dodir kontrasta i čitljivosti.

Ovo horološko remek-delo pokreće novi El Primero 3630 automatski visokofrekventni proizvodni mehanizam, koji se može pohvaliti izdašnom rezervom snage od 60 sati. Ukrašena prugama Cotes de Geneve raspoređenim u uzorku sunčevih zraka, savremena arhitektura mehanizma otkriva se kroz otvoreni rotor u obliku zvezde - očaravajući prizor za entuzijaste i poznavaoce.

Veran svom imenu, DEFY Skyline Tourbillon, prkosi konvencijama svojom svestranošću i izdržljivošću. Uparen sa narukvicom od nerđajućeg čelika ili crne keramike, i dopunjen dodatnim kaišem od plave ili crne gume, ovaj sat nudi neuporedivu lakoću prilagođavanja.

Luxury Experience