Ulysse Nardin lansira nove ekstremne časovnike

Novi modeli će biti testirani na Antarktiku, Karibima i tokom najteže svetske solo trke jedrenjaka…

Ulysse Nardin brend upravo je lansirao grupu novih ronilačkih satova. Ovaj brend je poznat po svojim morskim hronometrima i instrumentima za moreplovce otkako je osnovan, pre 173 godine. Ipak, brend je odlučio da svoju istoriju prenese na sasvim novi nivo.

Oni su odlučili da pokažu da svi modeli sa njihovim potpisom poseduju X faktor, koji  njihovi fanovi umeju da cene. Samim tim, kako bi testirali i na savršeni način predstavili svoju novu liniju ronilačkih satova, brend je angažova grupu okorelih sportskih ambasadora – polarnog istraživača i ronioca na dah.

“Oni su aktivni u sportovima u kojima ima malo ili nimalo novca. Možete postaviti svetski rekord u ronjenju na dah, ali da li ćete nešto zaraditi od toga? Teško. Poštujem to, da budem iskren. Divim se ljudima koji stvari rade zato što tako žele, a ne samo zbog novčane zarade”, izjavio je Patrik Pruno, CEO ovog brenda.

Ulysse Nardin Diver X Antarctica

Ovaj model kreiran je kao omaž prirodnom okruženju koje ga je inspirisalo, pa poseduje kućište od 44 mm, cenu od 8.900 dolara i posvećen je muškarcima. Njegov dizajn inspirisan je snežnim pejzažima najjužnije tačke naše planete, što je primenjeno na njegovom kaišu, bazi i indeksima, dok je brojčanik direktna asocijacija na vulkanske planine i stene nastale tokom perioda Jure. Plavi akcenti na indikatoru rezerve energije kreirani su kao mimikrija boje antarktičkih ledenih grebena.

Lady Diver X

Dvanaest godina nakon lansirana prve kolekcije ronilačkih časovnika za dame, Ulysse Nardin je iskoristio ovu priliku da promoviše nove modele. Novi časovnici su sportskog stila, a nisu previše glomazni i na ručnom zglobu izgledaju zaista elegantno. Možete ih nositi gde god da krenete, ne samo kada idete na ronjenje. Prečnik ovog modela je 39 milimetara, a on je predstavljen u tri boje – sa tamno plavim brojčanikom sa akcentima u boji roze zlata, a sve to smešteno je u kućište od nerđajućeg čelika sa teget kaišem (10.800 dolara); sedefasti brojčanik u kućištu od čelika sa belim kaišem (10.800 dolara); DLC mat crni čelični brojčanik u kućištu od roze zlata,, sa crnim kaišem i četdeset dijamanata na bazi (14.900 dolara).

Ograničena edicija od 300 komada, nazvana Great White, kreirana je po ugledu na prethodnu verziju muškog časovnika istog imena. Poleđina sata dobila je sliku ženskog ronioca na dah, kao vid podrške najnovijeg ženskog ambasadora brenda, Alesije Zekini.

Pored toga, moramo naglasiti da su svi časovnici iz nove kolekcije vodootporni do dubine od 300 metara.

Diver X Cape Horn & Nemo Point

Uoči predstojeće Vendee Globe trke, Ulysse Nardin brend napravio je dva ronilačka časovnika Diver x Nemo Point (8.900 dolara) i Dive x Cape Horn (9.900 dolara). Svaki model je dobio ime po najizazovnijim delovima okeana.

Poleđine oba modela dobile su pečat u formi koordinata rute slavne trke.