Tiffany & Co. predstavlja dragoceni sat u obliku vintage automobila

Na raskrsnici automobila, časovnika i finog nakita nalazi se Tiffany & Co. kolekcija „Time for Speed“.

Nova linija satova, koja je predstavljena u četvrtak, spaja vekovima dugu istoriju ručne izrade trofeja za trke sa stručnošću u pravljenju satova i postavljanju dragulja. Pažljivo napravljeni od aluminijuma, svaki sat je oblikovan kao trkački automobil iz 1950-ih i završen u Tiffany plavoj nijansi. Gume na svakom „automobilu“ su napravljene od crne gume koja je u kontrastu sa krakovima od nerđajućeg čelika.

Na prednjoj strani, sjajna rešetka ima monogram “T&CO” dok je poklopac motora ukrašen brojem „5“ u čast čuvene Tiffany vodeće prodavnice na Petoj aveniji u Njujorku.  

Na levoj strani vozila, displeji sati i minuta nalaze se ispod otvora od brušenog nerđajućeg čelika koji je dizajniran da dočara trkački broj. Što se tiče mehanike, vreme se može podesiti okretanjem trokrakog volana u smeru suprotnom od kazaljke na satu, dok se sat namotava povlačenjem automobila nazad na ravnu površinu.  

Tiffany će ponuditi samo jedan standardni sat po ceni od 40.000 dolara i dva, ekstra-sjajna ograničena izdanja sa cenama dostupnim na zahtev. Ograničena izdanja imaju dijamante postavljene na točkove i okvir za malo dodatnog sjaja.

Prvo ograničeno izdanje, koje je dostupno širom sveta, sadrži 316 okruglih dijamanata ukupne težine 19 karata. Najvažnije, upečatljiv kamen od jednog karata nalazi se u sredini svakog točka. Drugi kolekcionarski predmet prikazuje 192 okrugla dijamanta ukupne vrednosti više od devet karata.

Luxury Experience