Salanitro & Patek Philippe – ujedinjenje za budućnost

Spajanjem dva nezavisna porodična preduzeća sa sedištem u Ženevi, Salanitro i Patek Philippe, svet Haute Horlogerie će se zauvek promeniti.

Patek Philippe je kupio udeo u firmi za dizajn nakita i postavljanje dragulja i podigao letvicu kreativnosti, inovacija, kvaliteta i zanatstva na sasvim novi nivo. Cenjeni brend za izradu satova svrstava se među najpoznatije časovničarske kuće na svetu. Tridesetogodišnji brend Salanitro deli isti etos kao i Patek Philippe – poštovanje tradicije, usluge i osećaj odgovornosti prema svojim kupcima.

Dok je Patek Philippe uvek tražio najbolje partnere u svojoj oblasti, kreativna strast za časovničarstvom i dugogodišnje prijateljstvo i poverenje između Pjera Salanitra i Tjerija Sterna, kao i njihove dece, odigrali su važnu ulogu u zbližavanju dve kompanije. I dalje na čelu kompanije, zadržavajući svoju poziciju predsednika i izvršnog direktora Salanitro SA, Pjer Salanitro uzeo je u obzir želju svoje troje dece da ne budu uključeni u upravljanje firmom. Ova akvizicija predstavlja garanciju za Pjera Salanitra da će se sve što je izgrađeno nastaviti dugoročno i da će klijenti firme i dalje imati koristi od izuzetne usluge na najvišem nivou.

„Verujemo da je ovo odlična prilika da doprinesemo obezbeđivanju budućnosti, kao i kontinuitetu porodičnog preduzeća sa sedištem u Ženevi kojem smo bliski i sa kojim delimo iste vrednosti izvrsnosti, nezavisnosti i porodični duh. Oduševljeni smo što dalje jačamo naše veze sa Pjerom Salanitrom“, prokomentarisao je Tjeri Stern.

Pjer Salanitro je dodao: „Veoma sam ponosan i oduševljen što je Patek Philippe stekao udeo u mojoj kompaniji. Patek Philippe je simbolična manufaktura koja predstavlja idealnog partnera za obezbeđivanje budućnosti firme. Imam veliko poverenje u Tijerija Sterna i njegov tim da će nastaviti naše aktivnosti i garantovati poslove izvan generacija.”

Zaista će biti neverovatno videti kreativni plod kompanija Salanitro & Patek Philippe!

Luxury Experience