Da li će Rolex Paul Newman Daytona „John Player Special“ oboriti novi rekord?

Sotheby's je najavio da će ultra-retki Rolex Reference 6241 Paul Newman Daytona „John Player Special“ biti u prodaji u okviru aukcije „Important Watches“ zakazane za 15. jun u Njujorku.

Aukcijska kuća otkrila je izuzetno dobro očuvan Rolex na javnoj izložbi u Dubaiju uoči aukcije. Sotheby's je rekao da je sat ostao u istoj porodici otkako je kupljen pre 50 godina i da je to prvi put da je Rolex stavljen na prodaju, što ga čini još poželjnijim među kolekcionarima.

Veruje se da je Rolex napravio oko 3.000 primeraka Ref 6241 između kraja 1960-ih i početka 1970-ih. Međutim, samo mali deo njih je napravljen u ovoj specifičnoj konfiguraciji, što Paul Newman Daytona „John Player Special“ čini jednim od najređih Rolex satova.

Poslednji put kada je Sotheby's prodavao Paul Newman Daytona „John Player Special“, na kraju je prodat za blizu 1,6 miliona dolara. Sat koji će ići ispod čekića je procenjen pre prodaje na 600.000 do 1,2 miliona dolara, ali nećemo se iznenaditi ako se proda za mnogo više!

Ono što Paul Newman Daytona „John Player Special“ čini tako poželjnim je njegov jedinstveni raspored i završna obrada. Sat je dobio nadimak „John Player Special“ zahvaljujući svom crno-zlatnom brojčaniku Paul Newman koji je odgovarao izgledu kultne boje Lotus Formule 1 obojene u crno sa zlatnim JPS logom. Brojčanik je u prelepom kontrastu sa zlatnim kućištem, dajući časovniku veoma privlačan izgled.

Pored ultra retkog Rolexa, junska aukcija će uključiti i F.P. Journe Chronometre, Vacheron Constantin Ref 80251 i Richard Mille Ref RM005.