Rolex Daytona modeli sa detaljima iz svemira

Ljudska fascinacija kosmosom uspela je da se uvuče i u svet časovničarstva, zbog čega uvek željno iščekujemo njenu manifestaciju u nekom novom, fantastičnom maniru…

Kada se to dogodi na jednom Rolex modelu, naše srce preskoči jedan otkucaj. Rolex Daytona Meteorite dodaje novu dimenziju klasičnoj trkačkoj tematici koja je vezana za ovu seriju satova još od 1963.godine. Watches & Wonders događaj bio je najbolje mesto za predstavljanje ove nove kolekcije, koja se sastoji od tri modela - White Gold, Yellow Gold i Everose Gold. Model sa White Gold kućištem akcentovan je crnom Cerachrom bazom i Oysterflex narukvicom, dok je model Yellow Gold dobio nijansu žutog zlata na bazi i narukvici. Isto važi za Everose Gold model, koji je slične nijanse ponudio na svojoj bazi i narukvici.

Sve tri varijante zadržavaju kučište prečnika 40mm i Caliber 4130 mehanizam, koji je lajtmotiv skorašnjih Daytona modela. Brojčanik od meteorita je ključni sastojak u ovoj mešavini. Moramo naglasiti da ovo nije prvi Rolex Daytona sa retkim materijalom na brojčaniku – Ref.116509 je to učinio odavno, ali sa daleko manje atraktivnim kućištem od nerđajućeg čelika i rimskim brojevima koji definitivno nisu baš omiljeni kada se radi o savremenim časovnicima. Tri crna podbrojčanika na pozicijama 3, 6 i 9 sati izgledaju predivno.

budući da je u pitanju Cosmograph model, dobićete hronograf sa 12-satnim, 30-minutnim i 60-sekundnim brojačima. Ovi Daytona modele takođe sadrže Parachrom oprugu i Paraflex sistem amortizera, koji su vlasništvo Rolex brenda. Takođe, deo priče je i rezerva energije u trajanju od 72 sata, uz Rolex Superlative Chronometar sertifikat. Sve tri varijante su vodootporne do dubine od 100 metara.

Verujemo da će sva tri modela vrlo brzo postati kultna i ikonična, odnosno deo voljenih kolekcija brojnih fanova slavnog brenda širom sveta.