Rolex Daytona Eltona Džona prodat po rekordnoj ceni

Ekscentrični sat sa kućištem od 18-karatnog zlata bio je jedan od glavnih predmeta na aukciji Christie's na večeri posvećenoj slavnom umetniku.

Elton Džon je poznat po svojoj ekstravagantnoj garderobi, stoga ne čudi što ima neke od najređih i najposebnijih komada na svetu.

Mnoge od njih je na prodaju stavila aukcijska kuća Christie's, u večeri posvećenoj Eltonu Džonu. Na aukciji pod nazivom „Collection of Sir Elton John Goodbye Peachtree Road“ koja je održana u njegovom bivšem stanu u Atlanti, predstavljen je i pevačev čuveni leopard Rolex Daytona, izuzetno redak i skup komad. Pažljivo odabrana od strane samog pevača, aukcija je uključivala 49 lotova. Dok su svi predmeti našli novog vlasnika, ukupna prodaja dostigla je skoro 8 miliona dolara.

U stvari, blistavi sat Eltona Džona sa leopard printom postavio je novi svetski rekord. Sat je napravljen 2001. godine, prema Christie's aukcijskoj kući, ali je debitovao na sajmu u Bazelu 2004. godine, gde je njegov čudan dizajn izazvao senzaciju. Pored ovog brojčanika sa leopard printom, sat ima 36 žutih safira i 48 dijamanata. Osam dijamantskih brojeva se takođe pojavljuje na ovom konkretnom modelu, a sat je prodat za 176.400 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hodinkee (@hodinkee)

Iako je sat Eltona Džona prilično kul, to nije bila jedina velika prodaja te noći. Jedno od dela koje je impresioniralo je Benksijev triptih Bacač cveća, koji je pevač nabavio direktno od poznatog umetnika. Rad iz 2017 – kreiran sprejom na platnu – prikazuje čoveka koji se sprema da baci buket cveća u tri okvira različite veličine. Procenjeno je da će se prodati za između 1 milion i 1,5 miliona dolara, ali je na kraju prodat za 1.925.500 dolara.

Još dva sata su ostvarila odličnu prodaju. Džonovo ograničeno izdanje Cartier Crash prodato je za 277.200 dolara, što je skoro četiri puta više od prvobitne procene od 70.000 dolara. Potpisani Cartier Tank Normale prodat je za 176.400 dolara, skoro devet puta više od procene od 20.000 dolara, postavljajući rekordnu prodaju za model. Vintage Gianni Versace svilene košulje, porcelanski tanjiri i Yamaha Grand Piano zaokružili su aukciju.

Luxury Experience