Roger Dubuis predstavlja novi časovnik inspirisan najmoćnijim Lamborghinijem

U maju ove godine, trkački odsek Lamborghini brenda, Squadra Corse, predstavio je novi Huracan Super Trofeo EVO2 trkački automobil…

Kreiran kako bi se takmičio u sve tri kontinentalne Lamborghini serije od 2022 sezone, najnoviji Lamborghini Super Trofeo model opisan je kao verzija najviših performansi koja će se trkati u svojoj seriji jedne marke. Kako bi proslavio lansiranje najnovije iteracije, časovničarski brend Roger Dubuis predstavio je novi časovnik limitirane edicije kao deo svoje tekuće saradnje sa Lamborghini Squadra Corse. Novi Excalibur Spider Huracan Monobalancier (MB) predstavlja izuzetnost inžinjeringa i sportski DNK Super Trofeo EVO2 svojom horološkom kompleksnošću i bespoke materijalima.

Kućište prečnika 45 mm Excalibur Huracan MB napravljeno je od SMC karbona – in-house razvijenog kompozitnog materijala koji je sličan onom korišćenom za Lamborghini Huracan šasiju i panele. Ideja je bila učiniti ovaj časovnik laganim koliko god da je to bilo moguće zarad što udobnijeg nošenja. Baza časovnika, sa druge strane kreirana je od crnog DLC titanijuma. Časovnik ograničenog izdanja dekorisan je khaki zelenim tonovima sa akcentima narandžaste boje kako bi se savršeno uklapao sa liverijom Huracan Super Trofeo EVO2 koji je Lamborghini predstavio pre nekoliko meseci. Korona modela inspirisana je Huracan zavrtnjima, dok je gornji most mehanizma dizajniran tako da nas asocira na komponentu V10 motora trkačkog automobila.

Motiv pčelinjeg saća koji je Huracan proslavio može se naći na rešetki iza skeletonizovanog brojčanika, koji je takođe dobio heksagonalnu formu kontrolne table italijanskog superautomobila. Iza brojčanika nalazi se automatski RD630 mehanizam koji nudi rezervu energije u trajanju od 60 sati. Zarad ultimativnog komfora i fleksibilnosti, kaiš koji prati ovaj časovnik kreiran je od kombinacije gume i Alcantare. Istovremeno, unutrašnja postava kaiša dobila je unikatni Pirelli P Zero Trofeo R dezen koji se može videti i na trkačkom automobilu. Ograničen na samo 88 komada, ovaj časovnik će debitovati u vreme finalne trke Lamborghini Super Trofeo šampionata, a njegova cena iznosti 59.500 dolara.