Roger Dubuis Excalibur Superbia - časovnik od skoro milion dolara

Tokom prvog dana Watches & Wonders izložbe u Šangaju, Roger Dubuis brend predstavio je novi glamurozni časovnik, koji je opisan kao “epitom dekadencije”…

Nazvan Excalibur Superbia, novi savremeni časovnik garantuje ekstravaganciju, što je reflektovano u njegovom nazivu – u prevodu sa latinskog, naziv Superbia označava ponos.  Obavijen čistim hedonizmom, najnoviji Roger Dubuis model horološku umetnost postavljanja dragulja prenosi na sasvim novi nivo.

Časovnik je kreiran od belog zlata koje je obogaćeno paladijumom, dok je čitava njegova površina, uključujući bazu, kućište i koronu, dekorisana sa 600 dragocenih belih dijamanata i plavih safira. Prema brendu, svaki dragulj je prvo sečen u oblik tetrahedrona, kako bi se kreirala besprekorna aplikacija na površini. Pored toga, svaki od 238 dragih kamenčića koji krase kućište dobio je drugačiji oblik.

U proseku, potrebno je 30 minuta za kreiranje udubljenja za samo jedan dragi kamen, što se dalje pretvara u 900 sati rada za svih 600. Povrh toga, majstori zanata utroše još 420 sati kako bi postavili svaki kamen.

Novi Roger Dubuis Excalibur Superbia u sebi krije sasvim novi Double Flying turbijonski mehanizam, RD108S. Inspirisan ikoničnim mehanizmom lansiranim 2005.godine, ovaj mehanizam je prvi kaliber sa duplim regulatorom koji je povezan sa diferencijalom i dekorisan dijamantima.

Na kraju, moramo naglasiti da je Excalibur Superbia unikat, a njegova cena je 858.500 dolara.