Richard Mille redifiniše univerzalni simbol sreće novim satom RM 88 Automatic Tourbillon Smiley

Osmeh vredan 1,2 miliona dolara...

Švajcarski proizvođač satova Richard Mille upravo je predstavio novi sat sa emotikonom smajlija koji će vam odmah izmamiti osmeh na lice.

Novi RM 88 Automatic Tourbillon Smiley, razigrani sat slavi voljenu ilustraciju smajlija koju je nacrtao francuski novinar Franklin Loufrani pre više od 50 godina. Opisujući kako je jednostavna i široko priznata ilustracija postala inspiracija za sat, časovničarski brend navodi: „Smajli godinama služi kao otelotvorenje pozitivnosti, radosti i deljenja i igrao je glavnu ulogu u srcu pop kulture u nekoliko kreativnih generacija. Ova vodeća uloga bila je dovoljna da timovi Richard Mille brenda krenu u kreiranje sata vođenog emocijama koji naglašava sve ove vrednosti.“

Bilo je potrebno tri godine da se razvije, i uprkos veseloj prirodi brojčanika, pažnja posvećena detaljima je jednostavno neverovatna. Sat ima ATZ belo keramičko kućište. ATZ je jedan od najtvrđih materijala na svetu i napravljen je od praha aluminijum oksida ubrizganog pod pritiskom od skoro 2.000 bara, a u slučaju ovog modela, kombinovan je sa 18-karatnim crvenim zlatom.

Najistaknutiji element dizajna skeletonizovanog brojčanika je motiv Smajlija koji je mikrobrušen i akcentovan žutim zlatom. Okružen je nizom mikroskulptura koje je izradio Olivije Kun, koje uključuju rascvetao cvet, sunčeve zrake, ananas, bodljikav kaktus, ružičastog flaminga i šarenu dugu. Sat pokreće novi CRMT7 kalibar, skeletonizovani automatski turbijonski mehanizam koji nudi rezervu snage do 50 sati. Upotpunjen je živopisnim žutim kaišem koji odgovara razigranoj temi sata.

RM 88 Automatic Tourbillon Smiley je ograničen na samo 50 komada, svaki po ceni od 1,2 miliona dolara.

Luxury Experience