Richard Mille predstavlja svoj najkomplikovaniji časovnik ikada

Časovničarski brend Richard Mille, sarađivao je još jednom sa Airbus Corporate Jets, kako bi kreirali novi putni časovnik, nazvan RM 62-01 Tourbillon Vibrating Alarm ACJ, inspirisan i adaptiran za ekskluzivna putovanja Airbus Corporate avionima.

Airbus Corporate Jets (ACJ) je podružnica Airbus kompanije, koja se bavi bespoke privatnim avionima. Novi časovnik prati korake izdanja iz 2016.godine, RM 50-02, koje je nastalo kao plod saradnje dva brenda. Richard Mille opisuje RM 62-01 kao najkomplikovaniji Richard Mille model ikada napravljen, sa 816 komponenti, 2 opruge, 7 kazaljki, 11 prikaza i turbijonskim kavezom. Časovnik ima kućište kreirano od titanijuma i TPT®karbona, koje meri 42.00x49.94x16.90 mm, a ono na sebi nosi brojne elemente inspirisane privatnim poslovnim avionima.

Estetika reflektuje lepotu panela od tamnog drveta koje možemo videti u dizajnu enterijera kabine koji je kreirao Slivain Mariat, vođa ACJ Creative Design. Safirno staklo oblikovano je kao prozor aviona, dok dugmad podseća na profil stubova koji povezuju motor i krila. Titanijumska korona ekstra širokog prečnika, asocira nas na turbinu aviona.

Novi model pokreće Caliber RM62-01, ručno navijajući mehanizam sa detaljima koji su kreirani od titanijuma sa crnom PVD oblogom. Umesto tradicionalnih gongova i čekića, Richard Mille je RM62-01 opremio oscilirajućim tegom koji vibrira, dajući tako diskretni nagoveštaj o vremenu osobi kojoj ga nosi. Mehanizam ovog modela rezultat je pet godina istraživanja i razvoja. RM62-01 Tourbillon Vibrating Alarm AJC model ograničen je na 30 komada, a svaki košta 1.2 miliona švajcarskih franaka.