Richard Mille lansira svoj spektakularni novitet od 188.000 dolara

Moramo priznati da je kraj serije RM 11 Flyback Chronograph slavnog švajcarskog brenda ostavio prazninu u našim srcima…

Ipak, u tipičnom Richard Mille stilu, jedan veoma interesantni novitet koji pomera granice horološkog inžinjeringa, otkriven je kao zamena, koja nudi kombinaciju umetnosti i tehnologije. Najnoviji RM 72-01 Lifestyle hronograf predstavljen je uz pomoć slavnog kompozitora, Tomasa Rasela, koreografa Bendžamina Milepijera i Londonskog simfonijskog orkestra. Ova saradnja izrodila je i umetnički film WITHIN koji je ujedno uključivao pesmu i plesnu rutinu posvećene novom modelu.

Novi RM 72-01 Lifestyle hronograf je impresivna kreacija slavnog brenda, zahvaljujući inovativnom mehanizmu i jedinstvenom brojčaniku. Slavni brend nastavio je tradiciju kreirajući svoje zaobljeno tonneau kućište, koje meri 38.4 x 47.3 mm, a dostupno je u varijantama od titanijuma, crvenog zlata, crne i bele keramike.

Brojčanik je sa druge strane jedinstvena interpretacija skeletonizovanog Richard Mille rasporeda. Umesto tradicionalnog 3-6-9 formata podbrojčanika, brend ih postavio na pozicijama 1, 5 i 9 sati. Obojeni vrhovi strelica i tekst dodaju interesantni kontrast crnom brojčaniku sa zlatnim akcentima.

Model pokreće sasvim novi mehanizam, Caliber CRMC1 automatski flyback hronograf. Napravljen od titanijuma, on je novi patent slavne časovničarske kuće, koji je dobio slobodnu oprugu otpornu na šokove, kompaktni bidirekcioni platinasti rotor za navijanje i bržu glavnu oprugu.

Novi RM 72-01 Lifestyle model se može već sada kupiti, sa cenom koja kreće od 188.000 dolara.