Richard Mille kreira časovnik sa legendom italijanskog fudbala

Richard Mille brend ne želi da posustane – oni jednostavno, svakom svojom kreacijom osvoje čitav svet…

Avangardni časovničarski brend upravo je prekinuo svoj niz kreiranja časovnika za ljubitelje skupocenih i brzih automobila, modelom koji je savršen za sportiste. Novi RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph baziran je na Rm 11-01 modelu, koji je predstavljen 2013.godine, a nazvan je po Robertu Mansiniju, glavnom treneru Squadra Azzurra, odnosno italijanske fudbalske reprezentacije. Časovnik, kreiran u saradnji sa Mansinijem, dizajniran je da prati vreme tokom fudbalskih utakmica, a posedovao je odvojeni brojčanik za praćenje poluvremena, dodatnog vremena i svega ostalog.

Mansini je objasnio da mu je bio potreban časovnik sa takvim detaljima, jer je “svaki minut tokom meča, svaka sekunda od krucijalnog značaja i mogu doneti preokret i promeniti rezultat meča”. RM 11-04 je takođe nazvan po Mansiniju, koji je napustio Italiju na dve godine, kako bi bio trener Saint Petersburg Zenith tima. Njegov povratak obeležen je uvođenjem novog časovnika, koji ima moderni novi izgled, sa sportskim kućištem napravljenim od praktično neuništivog Carbon TNT. Boje italijanske zastave na brojčaniku, zvanična plava nijansa Squadra Azzurra i brojni drugi detalji će vas oduševiti.

Pored prikaza sata, minuta, sekundi i datuma, skeletonizovani automatski mehanizam u srcu RM 11-04 modela, RMAC3, ima flyback hronograf sa centralnim brojačem minuta i rotorom varijabilne geometrije. Rezerva energije vam može trajati od 45 do 55 sati, u zavisnosti od toga da li koristite funkciju hronografa ili ne.

Cena ovog noviteta je 189.500 dolara, a može se kupiti samo u Richard Mille buticima u čitavom svetu.