Richard Mille još jednom osvaja svet časovničarstva

Richard Mille časovnici ponovo su u centru naše pažnje, a možemo slobodno reći da su ovog puta impresivniji nego ikada do sada…

Njihova kućišta na tri nivoa, zaobljene površine i robusni mehanizmi, stupili su u alijansku sa plemenitim metalima, dragim kamenjem i neverovatnim umećem. Richard Mille brend predstavio je novu seriju satova RM HJ-01, koja nas opčinjava, baš kao i sve prethodne. Sesil Genat, direktor razvoja ovog brenda, kombinovala je svoje iskustvo iz juvelirske industrije sa svojom fascinacijom Art Deko estetikom i redizajnirala je čuveno tonneau kućište u sasvim novom ruhu.

Nova kolekcija sastoji se od četiri časovnika, pri čemu je svaki od njih dekorisan sopstvenom kolekcijom dragocenih kamenčića, poput rubina, plavih safira, ljubičastih safira i smaragda. Od četiri noviteta, tri modela dekorisana su belim zlatom, dok je jedan kreiran kao neverovatna vizija od crvenog zlata.

Kvalitet izrade ovih modela može se videti u formi njihovih opčinjavajućih linija i kompleksnih dezena geometrijskih formi. Dizajni su dalje akcentovani upotrebom definisanih postavki dragog kamenja, kao što su snežni pave ili granuliranje.

Samo kućište ovih noviteta traži više od godinu dana za svoju proizvodnju, a sačinjeno je od crne keramike. Ovaj materijal ima fine detalje koji stvaraju vanvremenski finiš. Činjenica da je platinasti i zlatni rotor takođe dekorisan ornamentalnim kamenčićima, zaista će vas oduševiti. Odgovarajući kožni kaiš sa kopčom koja prati temu kućišta, mogu se smatrati šlagom na torti.