Retro satovi su u modi - i ovaj model to dokazuje

Zenith je upravo na scenu vratio voljenu, retku, istorijsku referencu, sa originalnim detaljima u samom centru pažnje…

Ove nedelje, švajcarski časovničarski brend predstavio je novi Chronomaster Revival A3817, svežu varijantu čuvenog 1971 modela, koji je proizveden samo u hiljadu primeraka. Kreiran sa istim uglastim tonneau kućištem i tasterima u stilu pumpi, časovnik je rekonstruisan kako bi očuvao svoje prvobitne proporcije i finiše. Chronomaster Revival A3817 reflektuje klasične reference sa belo lakiranim brojčanikom i hronografskim meračima, koji su urađeni u tonovima sive i plave boje. Osim toga, kolekcionari će primetiti i brojač sekundi na poziciji 9 sati, koji ujedno sadrži jedinu plavu kazaljku na brojčaniku.

Kako bi akcentovali retro estetiku ovog modela, Zenith je kreirao dve opcije za njegovo nošenje. Prvi je čelična narukvica, koja predstavlja redizajn Gaj Freres narukvica, emblematičnih za rane El Primero časovnike. Takođe, možete odabrati i svetlobraon kožni kaiš koji će tokom vremena razviti patina. Kolekcionari će takođe moći da se dive legendarnom El Primero mehanizmu sa automatskim hronografom visoke frekvencije kroz poleđinu kućišta, što ujedno predstavlja jedino odstupanje između originala i nove verzije.

Spoljna tahimetarska skala ovog modela služi kao pulsometar, koji je precizna funkcija koju obezbeđuje opruga visoke frekvencije iz El Primero mehanizma. Traka koja meri sekunde urađena je u piramidalnom dezenu, nazvanom “shark tooth”, koji dodatno pojačava čitljivost i prefinjene detalje.

Novi Zenith Chronomaster Revival A3817 sada se može kupiti po ceni od 8.400 dolara, a ekskluzivno je dostupan u online šopu i buticima brenda.