Panerai predstavlja novi časovnik specijalnog izdanja

Panerai Luminor kolekcija napunila je 70.godina 2020., ali po svemu sudeći, rođendanska proslava još uvek nije gotova...

To nam je do znanja stavio novi Luminor Marina Platinumtech časovnik koji je upravo debitovao. Ovaj uglađeni luksuzni časovnik akcentuje metaluršku stručnost slavnog brenda i na svojoj poleđini nosi ispis „70 Year Warranty“. Smešten u jastučastom kućištu prečnika 44 mm napravljenom od Platinumtech materijala, odnosno Panerai legure koja podaruje plemenitom materijalu veću čvrstinu i otpornost, ovaj časovnik nastao je kao delo odseka za istraživanje i razvoj, koji se u proteklih nekoliko godina posvetio usavršavanju asortimana „tehničkih“ materijala, uključujućo Goldtech, Carbotech i Fibratech.

I dok Platinumtech zahteva specijalizovani i naporni ručno izvedeni proces poliranja, njegov izgled definitivno opravdava sve što se u njega ulaže – srebrnasti sjaj kućišta prosto odiše luksuzom. Uparen sa maslinasto zelenim brojčanikom sa satine soleil dekoracijom, arapskim brojevima i indeksima bež boje, datumom na poziciji tri sata, ovo ekskluzivno izdanje, ograničeno na samo sedamdeset komada, nije samo još jedno lepo lice.

Mehanizam vrhunskih performansi koji pokreće ovaj model, samonavijajući Caliber P.9010, dizajniran je i razvijen kompletno u okviru Panerai Manufacture u Švajcarskoj i sam po sebi predstavlja predmet vredan divljenja. Opremljen brzim sistemom prilagođavanja, nezavisnom kazaljkom za minute, mehanizam nudi rezervu energije u trajanju od tri dana, dok je vodootporan do 5 bara, odnosno pedeset metara.

Časovnik dolazi sa kožnim kaišem tamnobraon boje, sa ecru šavovima. U vreme kupovine, mušterija može odabrati i dodatni kaiš koji je deo paketa, zajedno sa šrafcigerom potrebnim za skidanje i zamenu Platinumtech trapezoidne kopče.

Luminor Marina Platinumtech časovnik, koji dolazi u predivnoj crno lakiranoj drvenoj kutiji sa Luminor Marina logoom na poklopcu, koštaće vas 36.900 dolara.