Ovo je najlepši i najkomplikovaniji Hermes časovnik ikada

Više slika

Više slika

Izgleda da će Hermes samostalno predstaviti pravo čudo na sajmu Watches and Wonders 2024 sa neverovatnim kreacijama, Hermès Arceau Duc Attelé...

Oživljavajući originalni dizajn Anrija d’Orinjija iz 1978. godine, ovaj časovnik obuhvata asimetrične lugove u obliku stremena i okrugli oblik kućišta prečnika 43mm, obavijen novinom estetike i inovacijom u izradi. Ovaj izvanredni časovnik ograničen je na samo 24 komada, ali ta dvadeset četiri ljubitelja satova uživaće u lepoti brojčanika sa preklapajućim motivom prugastog giljoša u tonovima crne boje sa antracit premazom.

Safirski kupolasti poklopac štiti troosovinski turbijon, sa dvostrukim ‘H’ nosačem koji pokriva ovo remek-delo. Mehanizam Manufacture Hermès H1926 sa ručnim navijanjem nudi rezervu snage od 48 sati i sadrži 563 komponente, uključujući 54 dragulja.

Minutni repetoir je privlačan aspekt ovog luksuznog časovnika koji oglasava sate, četvrtine i minute, koristeći U-oblikovane ‘viljuškaste’ gongove i polirane čekiće u obliku konja, vidljive kroz transparentni safirni kristal na poleđini u obliku konja sa njegovom grivom. Govoreći o odavanju počasti konjičkoj baštini luksuzne kuće, nećete naći ništa bolje od Hermès Arceau Duc Attelé.

Čast je zaista u detaljima. Arapski brojevi za sate i minute prikazani su na prstenu sa sunburst završetkom, dok indikator rezerve snage na poziciji šest sati podseća na autonomiju sata. Svetloplave kazaljke održavaju čitljivost kada je nosilac opčinjen akcijom unutar kućišta od 43 mm.

Arceau Duc Attelé dolazi u titanijumu ili ružičastom zlatu, u ograničenom broju od 24 komada. Savršeno je dopunjen mat antracitnim ili abisno plavim kaišem od aligatorske kože.

Luxury Experience