Omega x Swatch Speedmaster Moonwatch kolekcija je previše dobra da biste je propustili

Ove godine videli smo pregršt zanimljivih saradnji, a na vrhu liste najneobičnijih je saradnja brendova Swatch & Omega.

Dve ikone „koje pokazuju vreme“ su zvanično spojile ruke i predstavljaju Speedmaster Moonwatch kolekciju koja uključuje koloritni asortiman od 11 komada Omega x Swatch Speedmaster MoonSwatch. Kolekcija je nazvana po planetarnim telima i dolazi u nizu svetlih nijansi. Svaki od 11 komada u kolekciji upućuje na planetu ili nebesko telo unutar našeg solarnog sistema, odnosno na Zemlju, Mesec, Sunce, Mars, Jupiter, Saturn, Pluton, Veneru, Uran, Neptun i Merkur.

Komad koji se ističe u kolekciji je upečatljiva crna iteracija “Mission to the Moon” koja se poziva na Speedmaster Moonwatch, odajući počast satu koji postoji već pola veka.

Kolekcija nije ograničena na malu količinu, ali nema sumnje da će biti rasprodata vrlo brzo. Satovi sa sobom donose i mali deo istorije. Baš kao i članovi posade Apolla 11, koji su nosili Omega na čičak trakama, MoonSwatch takođe ima čičak trake. Sat je opremljen kvarcnim mehanizmom koji se napaja baterijom, baš kao i obični Swatch modeli. Brojčanike odlikuje privlačan dizajn Omega X Swatch, Speedmaster i MoonSwatch logo.

Rejnald Ešliman, izvršni direktor i predsednik Omega, otkrio je da je saradnja prvi put razmatrana još 2020. „Izazovi u poslednje dve godine značili su promenu prioriteta“, rekao je on. „Zato smo pomerili lansiranje za početak 2022. Proces od početnog dizajna do lansiranja kolekcije trajao je oko 12 meseci. Želeli smo da osiguramo da satovi dobro funkcionišu, sa potpuno funkcionalnim pomoćnim brojčanicima i svim mogućim detaljima Speedmastera“.

Od 26. marta, kolekcija Omega x Swatch Speedmaster MoonSwatch biće dostupna samo u prodavnicama, a svaki kupac je ograničen na dva sata po prodavnici.