Novi Porsche Design časovnik

Neverovatna istorija Porsche Design brenda oduvek je bila povezana sa časovnicima i moto sportovima, a ovog puta, ona nam nudi nešto zaista neverovatno...

U pitanju je novi Porsche Design Monoblock Actuator 24H-Chronotimer časovnik. Inspirisan neverovatnim Porsche 911 RSR modelom, odnosno prvim 911 modelom koji kombinuje motor postavljen u prednjem delu zadnje osovine, ovaj časovnik ima istovetnu funkcionalnost kakvu poseduje mehanička kontrola ventila novog Porsche 911 RSR.

Dizajneri ovog časovnika osmislili su integrisani rocker taster koji kontroliše operacije hronografa sa unutrašnje strane kućišta. Novi Monoblock Actuator model ima kućište prečnika 45.5 mm napravljeno od titanijuma, sa integrisanom dugmadi hronografa, Valjoux unutrašnjim delovima i dolazi sa integrisanim gumenim kaišem ili elegantnom titanijumskom narukvicom.

Po svom izgledu, ovaj model nas podseća na čuveni Titan Chronograph dizajn, a za cilj ima da predstavi savršenu mešavinu forme i funkcije. Njegov brojčanik je jasan i veoma čitljiv, dok je rezerva energije ovog sata 48 h, a vodootporan je do dubine od 100 metara.

Naravno, performanse često znače i visoke cene, pa će ljubitelji satova koji požele ovaj model morati da plate 5.950 € za verziju sa gumenim kaišem, odnosno 6.450 € za verziju sa titanijumskom narukvicom. Tu je i treća opcija, odnosno kaiš koji je napravljen od crnog titanijum karbida, koji je potom obložen gumom, a ona košta 6.250 €.

D.Ć.