Noćno nebo kao inspiracija za novi Jaeger-LeCoultre časovnik

Jaeger-LeCoultre brend iskoristio je svojih sto pedeset godina iskustva u kreiranju časovnika da bi stvorili originalnu komplikaciju Master Grande Tradition Grande 2010.godine...

Tokom poslednjih 10 godina, remek-delo je prošlo mnoge preobražaje, uključujući Master Grande Tradition Tourbillon Celeste koji je stigao prošle godine. Švajcarski proizvođač satova za 2020. godinu predstavio je poslednju iteraciju časovnika koju odlikuje novi izgled, zajedno sa kombinacijom tehnički najkomplikovanijih horoloških komplikacija - minutnog ponavljača i nebeskog svoda. Dodavanje orbitalnog letećeg turbijona u mešavinu dodatno povećava mehaničku složenost časovnika.

Počevši od kalibra 945, koji je legendarni mehanizam, ovaj model je dobio mnogo komplikacija u vrlo elegantnom paketu.

Dolazeći do nebeskog svoda časovnika, talentovani časovničari u Jaeger-LeCoultre-u izmislili su složen mehanizam zasnovan na bočnom danu kako bi prikazao zadivljujuću nebesku šemu noćnog neba Severne hemisfere, onako kako se vidi iz doma manufakture u srcu Vallee de Joux, u planinama Švajcarske Jure. Bočni dan zasnovan je na rotaciji Zemlje izmerenom u odnosu na „fiksne“ zvezde, a traje tačno 23 sata, 56 minuta i 4,1 sekundi.

Novi izgled najnovije verzije Master Grande Tradition Grande Complication odlikuje se novim dizajnom brojčanika koji dobija skraćenu mapu zvezda i višeslojnu konfiguraciju koja pojačava lepotu nebeske teme. Lasersko zavarena metalna rešetkasta konstrukcija draguljarskog stila predstavlja vezu između astronomije i horologije, reprodukujući izgled sazvežđa i što brojčaniku daje hipnotički efekat. Dve verzije novog časovnika biće proizvedene u ograničenom broju od osam komada: verzija od ružičastog zlata sa crnim brojčanikom i verzija od belog zlata sa plavim brojčanikom i 44 dijamanta - ukupno 3,76 karata - postavljena na bazi.