Neverovatni časovnici inspirisani najopakijim motorima sveta

Veoma je česta praksa da se luksuzni proizvođači automobila udružuju sa vrhunskim brendovima iz sveta horologije radi stvaranja unikatnih linija satova...

Međutim, do sada nismo imali priliku da vidimo slične poteze u svetu dvotočkaša, što satove motociklističkih tema čini daleko egzotičnijim. MV Agusta proslavlja svoj 75. rođendan i stupa u saradnju sa švajcarskim brendom RO-NI kako bi zajedno kreirali ograničenu ediciju satova i njima obeležili ovu priliku.

RO-NI je kompanija iz Sen Morica, doma vrhunskog luksuza smeštenog u švajcarskim Alpima, koji sebe opisuje kao proizvođača ručno kreiranih hipersatova. Linija satova ograničenog izdanja, kreirana specijalno radi proslave velikog jubileja, nazvana je RO-NI RMV i inspirisana dizajnerskim jezikom kompanije MV Agusta, njenim preciznim inženjeringom i upotrebom naprednih materijala.

“Ova neverovatna saradnja sa brendom RO-Ni predstavlja veoma važan korak u primeni naše strategije i razvoju neverovatnog partnerstva” – izjavio je generalni direktor kompanije MV Agusta Motor, Timur Sardarov. “Cilj predstavlja stvaranje šire ponude MV Agusta proizvoda besprekornog kvaliteta i internacionalnog prestiža. RMV satovi možda nisu za sve, iz razloga što predstavljaju vrhunac izrade i luksuzne modele, ali na savršen način ističu naš duh, težnje ka savršenstvu i perfekciji, karakteristike izražene putem zanatske izrade, ukupne lepote i performansi bez premca. Nekoliko najsrećnijih kupaca posedovaće deo istorije našeg brenda i naše duše.”

Ograničena na svega 75 primeraka, RO-NI RMV linija kreirana je od materijala koje možemo očekivati na MV Agusta motociklima, nalik titanijumu, ugljeničnim vlaknima, aluminijumskim legurama, koži i alkantari. Kućište RMV sata meri 44,5 x 44mm, a u njemu se nalazi skeletonizovani RS1 titanijumski mehanizam sa 27 dragulja i 144 komponente. Ekskluzivna edicija časovnika uparena je sa belim alkantara kaišima, uklopljenim sa bojom njihovih baza, dok je svaka pojedinačna jedinica ručno sklapana od strane jednog tehničara.

Nikola Rosa, osnivač RO-NI Watches brenda, izjavio je: “Ovo partnerstvo ispunjava nas ponosom i pruža nam priliku da proslavimo zajedno sa brendom koji je uvek bio simbol uspeha i umetnosti proizvodnje. Naša tehnološka i umetnička genetska struktura, prirodno teži ka ovoj idealnoj alijansi. Zajedno, mi težimo ka kroćenju vremena, ali naša pasija uvek slobodno teče.“

RO-NI RMV satovi procenjeni su na 56.000 evra i svaka od sedamdeset i pet jedinica biće kreirana po porudžbini.