Nepoznati sat kralja Čarlsa III stvara novog "igrača" na tržištu satova

Koji sat nosi kralj Čarls III?

Očigledno, naslednik kraljice Elizabete preferira stvari koje izdržavaju test vremena i imaju suptilan stil, zbog čega se verovatno okrenuo nešto manje poznatom modelu, nazvanom Toric Chronograph, koji je deo Parmigiani Fleurier brenda. Možemo bez sumnje reći da je ovo odluka koja na neki način odražava karakter novog kralja Ujedinjenog Kraljevstva. 

Ipak, kada se radi o Parmigiani Fleurier brendu, većina ljudi nije čula za njih, iako dolaze i Švajcarske, domovine kvalitetnih časovnika, a osnovan je 1996.godine. Mišel Parmiđani, osnivač brenda, započeo je svoj život u svetu časovničarstva radeći za Patek Philippe, gde je ostao sve dok nije dobio ohrabrenje nekoliko investitora da pokrene svoju horološku kuću. 

Praktično odmah po osnivanju svog brenda, predstavio je svoj prvi časovnik koji je stekao veliki broj fanova u svetu bogatih i imućnih, Toric Chronograph, čiji se kvalitet skriva u detaljima. U slučaju ovog modela, mogli bismo provesti čitavu večnost diveći se eleganciji brojeva na brojčaniku, dizajnu kazaljke koja broji sekunde i obodu jedinstvene teksture. 

Međutim, ono što Mišel Parmiđani i kralj Čarls III imaju zajedničko je njihova filozofija. U intervjuu, monarh je govorio o svojoj odbojnosti prema rasipanju i želji da „kupi jednom, ali da traje“, pa je odabrao savršen sat. Parmiđani je sa druge strane prokomentarisao da je njegova nada za automatski Toric Chronograph Parmigiani Fleurier bila da će „postati vanvremenski model sa estetikom koja će izdržati test vremena“.

Prema rečima predstavnika kompanije Parmigiani Fleurier, kralj Čarls III kupio je sat negde između kasnih 1990-ih i ranih 2000-ih u švajcarskom odmaralištu Klosters, mestu koje kraljevska porodica često posećuje zimi. Od tada, sat je krasio njegov zglob tokom mnogih važnih prilika, uključujući venčanje princa Harija i Megan Markl 2018.godine.

Čini se da se kralj Čarls III, kao i mnogi drugi članovi kraljevske porodice, drži samo jednog sata. Poznato je da princ Vilijam isključivo nosi Omega Seamaster, dok Hari poseduje samo dva sata: Rolex Explorer II i Breitling Aerospace. Ovi izbori deluju prilično skromno u poređenju sa kolekcijom satova pokojne kraljice Elizabete, koja je uključivala nekoliko Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre i veliki broj Patek Philippe satova.

U ovom trenutku, ne znamo kakav bi uticaj na javnost mogao imati izbor kralja Čarlsa III za manji brend kao što je Parmigiani Fleurier, ali u prošlosti smo videli da kompanije rastu kada ih biraju uticajne i prestižne ličnosti.

Luxury Experience