Najlepši časovnik koji smo ikada videli – Sapphire Orbe

Brilijantni časovničari Audemars Piguet brenda su uspeli da prevaziđu sami sebe, još jednom…

Oni su skoro predstavili jedan od najneverovatnijih časovnika koje smo u poslednje vreme videli – Haute Joaillerie Sapphire Orbe – neverovatni model koji granice luksuzne horologije prenosi na sasvim novi nivo.

Nazvan po reci koja preseca Le Brasus, malo švajcarsko selo koje je dom Audemars Piguet manufacture, ovaj časovnik deluje kao reka svetlucavih dijamanata i safira, kombinujući gradijente boja plavih i narandžastih tonova, kreirajući savršeni prelaz iz dana u noć. Njegov interesantni dizajn, koji nas očarava igrom boja i svetlost, nudi sasvim različiti izgled u zavisnosti od vašeg ugla posmatranja.

Samo postavljanje dragulja trajalo je više od 1.050 sati. U srcu Sapphire Orbe modela nalazi se tamno plavi globus dekorisan safirima, sa prečnikom od 2 cm, koji se otvara i otkriva nam vrhunski brojčanik od 18-karatnog belog zlata, dekorisan gradijentom narandžastih safira. Kupolasti centar u sebi sadrži maleni kvarcni mehanizam, koji pokreće ovaj časovnik.

Pored toga, delikatno prstenje u obliku latica koje se rotira oko skrivenog brojčanika dekorisano je malenim dijamantima i gradijentom safira u šest nijansi plave i narandžaste boje. Ukupno, ovo juvelirsko-horološko remek delo dekorisano je sa više od 12.000 dragocenih kamenčića, pri čemu je svaki od njih pažljivo odabran, individualno obrađen i ručno postavljen.

Samim tim, usled svega navedenog, nismo iznenađeni činjenicom da Audemars Piguet Haute Joaillerie Sapphire Orbe časovnik košta 904.000 dolara. Model dolazi u varijanti od belog zlata, a može se nositi kao narukvica sa zatvorenim brojčanikom ili kao ekskluzivni sat kada je on otvoren.