Na prodaju Rolex koji je skromni rudar platio 90 dolara

Svi znamo koliko je snažno tržište “polovnih” Rolex časovnika, a posebno kada se radi o modelima kreiranim od čelika koji su zaista traženi…

Ulaganje novca u jedan Rolex sat nikada neće biti loša ideja, jer ćete garantovano dobiti svoj novac nazad, a možda i više od toga, ako odlučite da ga prodate. Ipak, sasvim drugačija stvar se dešava kada nasledite jedan Rolex – to je nešto poput dobitka sedmice na Lotou. Jedna žena iz Engleske doživela je veoma prijatno iznenađenje kada je saznala da je Rolex koji joj je ostavio njen otac, vredan više od 260.000 dolara. Časovnik koji se sada prodaje zapravo je Rolex Submariner 5512, sa izuzetno retkim 3-6-9 brojčanikom.

Retki Rolex bio je originalno u vlasništvu njenog oca, skromnog rudara, koji ga je kupio za svoj četdeseti rođendan 1964.godine, po ceni od samo 90 dolara. Rolex Submariner 5512 sa Explorer 3-6-9 brojčanikom bio je u proizvodnji tokom kratkog perioda početkom šezdesetih, a tek nekolicina modela sa ovim unikatnim detaljima i dalje je u životu.

Ćerka originalnog vlasnika sada prodaje ovaj časovnik putem aukcije, koja će se održati 21.oktobra. Dejvid Her, direktor aukcijske kuće Gardiner Houlgate, izjavio je: “Ovo je sveti gral vintage časovnika. Samo nekoliko ovakvih modela postoji u čitavom svetu u očuvanom originalnom stanju, pa uvek sa sobom donose visoke cene, jer ih traže kolekcionari iz čitavog sveta”.

Kako Dejvid kaže, slični Rolex je aukcijski prodat pre četiri godine, a uspeo je da dostigne cenu od 250.000 dolara. “I dalje smo u neverici kada se radi o vrednosti ovog sata. Takve stvari se nama jednostavno ne dešavaju. Celog života smo oboje radili kako bismo mogli da uživamo u penziji, a ovaj sat nam daje finansijsku sigurnost o kojoj smo maštali”, izjavio je suprug ćerke originalnog vlasnika.

Moramo na kraju naglasiti da ovaj časovnik dolazi u originalnom pakovanju, besprekornom stanju, sa garancijom i servisnom knjižicom. Zaista redak prizor!