Mudan – sat koji krasi preko 15.000 dijamanata

Predstavljamo vam časovnik od 500.000 dolara, koji je skoro oborio jedan svetski rekord…

Ovaj model na sebi poseduje više dijamanata od bilo kog drugog u čitavom svetu, zbog čega je dospeo u Ginisovu knjigu svetskih rekorda. Nazvan Mudan, ovaj model delo je Coronet brenda koji potiče iz Hong Konga. Predstavljen na Baselworld izložbi, Mudan časovnik dekorisan je sa 15.858 dijamanata, koji ukupno teže 50.01 karata. Mudan u prevodu sa kineskog jezika znači božur, koji je inače Kralj cveća u kineskoj kulturi. Časovnik je dekorisan 18karatnim zlatom, a dobio je veličanstvenu dijamantsku sliku na svom brojčaniku, kao delo juvelirskog dizajnera Rine Ahluvalie.

Hiper-realistična dijamantska slika traži na stotine sati rada za samo jednu kreaciju, zbog čega je u svetu bogatih vrlo poželjna. Kako Ahluvalia kaže, njena slika predstavlja “svetlost plemenitosti koju svako od nas nosi u sebi”.

Coronet je predstavio kolekciju časovnika pored Mudan modela na Baselworld sajmu sa donekle sličnim kreacijama, ali su one dekorisane sa manje dijamanata. Ovo inače nije prvi svetski rekord za Coronet brend – zapravo, ovaj luksuzni brend sada ima devet pominjanja u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, uključujući i onaj za najvredniju gitaru sveta i Coca-Cola torbu koja je debitovala na prošlogodišnjoj Baselworld izložbi, a koja je nagrađena takođe zbog najvećeg broja dijamanata koji je krase.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion