Montblanc predstavlja jedinstveni časovnik sa plemenitim povodom

Kada se radi o Montblanc časovnicima, teško da bismo ikada povezali ružičastu boju sa njihovim vanvremenskim kreacijama…

Ipak, šokirajući nas – prijatno – baš kao i sve druge ljubitelje horologije, slavni brend je predstavio 1858 Geosphere Pink Dial Unique Piece u saradnji sa Pink Dial projektom, koji je pokrenuo Vei Koh, osnivač Revolution i Rake magazina.

Model sadrži odvažni ružičasti brojčanik, koji svoje mesto pronalazi unutar kućišta od crnog DLC titanijuma prečnika 42 mm. Ovaj časovnik nije ni nalik bilo kom drugom modelu koje je slavni brend predstavio ranije. Sa dva kupolasta hemisferna globusa, časovnik u sebi sadrži MB 29.25 manufacture mehanizam i komplikaciju svetskog tajmera, dok je specijalno sastavljen rukama ženskih časovničara.

Brojčanik poseduje i drugu vremensku zonu na poziciji devet sati, kao i otvor za datum na poziciji tri sata, dok su njegovi globusi dalje okruženi skalama vremenskih zona, sa indikatorima dana i noći. Pored toga, SuperLuminova je takođe element koji dodaje sjaj igli kompasa koja je ugravirana na bazi, indeksima i hemisferama koji sijaju plavo, dok je druga vremenska zona osvetljena zelenom bojom.

Montblanc 1858 Geosphere Pink Dial časovnik će biti aukcijski prodat tokom oktobra meseca kao vid podrške borbi protiv raka dojke, gde će 100 % od zarade biti usmereno humanitarnim organizacijama baziranim u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Singapuru, Holandiji, Švajcarskoj i Australiji. Štaviše, nadmetač koji ponudi najviše novca dobiće priliku da odabere humanitarnu fondaciju za borbu protiv raka dojke po želji i da njoj usmeri sav novac.