Montblanc lansira časovnik sa 24-časovnom skalom

Zajedno sa svim svojim predivnim novitetima plave boje koje je Montblanc brend predstavio ove godine, oni su zapravo lansirali i jedan vintage komad koji je deo njihove 1858 kolekcije…

Novitet je dobio dizajnerske elemente koji nas asociraju na originalne Minerva časovnike iz 1920ih i 1930ih godina prošlog veka. Nazvan 1858 Automatic 24H, novi model je dobio glavni akcenat u formi brojčanika sa jednom kazaljkom za prikaz vremena. Kao što njegovo ime sugeriše, časovnik predstavlja vreme na dvadesetčetvoročasovnoj skali i dobio je samo jednu crveno obojenu kazaljku obloženu SuperLuminova slojem. U slučaju da vas brojčanik ovog modela asocira na kompas sa svojom jednom kazaljkom, znajte da to nije nikakva slučajnost, jer on zapravo ispunjava obe funkcije.

Časovnik inspirisan avanturama i sportom dobio je kućište od brušenog čelika koje ima prečnik od 42 mm. Baza i kruna modela kreirane su od bronzane legure, što mu neće samo podariti vintage osećaj, već i veoma interesantan izgled. Crni brojčanik na sebi nosi mapu severne hemisfere zajedno sa 24 meridijanske linije. Sa samo jednom kazaljkom, ovaj časovnik vam neće prikazati najtačnije vreme, što je svakako nešto što avanturistima neće biti previše važno.

Njega pokreće MB 24.20 caliber koji nudi rezervu energije u trajanju od 42 sata. 1858 Automatic 24H dostupan je sa tri opcije kaiša – čeličnom narukvicom, kožnim kaišem u boji konjaka i crnim najlonskim NATO kaišem. Na kraju, možemo još reći da će biti dostupan za kupovinu nešto kasnije ove godine, sa cenom od 3.030 dolara.  

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion