MBII King Charles III Limited Edition: Bremont odaje počast krunisanju Čarlsa III kraljevskim satom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bremont (@bremontwatches)

Bremont je upravo predstavio ograničeno izdanje sata u čast krunisanja novog kralja Engleske, Čarlsa III. „Kraljevski“ model je ponuđen kao limitirana edicija od 50 primeraka i ima elegantan amblem krunisanja monarha na poleđini kućišta.

Novo ograničeno izdanje MBII King Charles III je "kraljevska" varijacija MBII avijatičarskog sata koji je prvi put predstavio Bremont 2009. godine.

MBII King Charles III Limited Edition ima Trip-Tick kućište od nerđajućeg čelika prečnika 43 mm i elegantan beli brojčanik sa čistim, modernim brojevima, crnim kazaljkama za sate i minute i ljubičastom kazaljkom za sekunde, pri čemu je sve presvučeno Super-LumiNova slojem.

MBII pokreće mehanizam BE-36AE, koji ima 26 dragulja, frekvenciju od 28.800 otkucaja na sat i obezbeđuje 38-časovnu rezervu snage. Sat takođe nudi povećanu otpornost na udarce zahvaljujući modifikovanom mostu sa samonavijanjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bremont (@bremontwatches)

Međutim, ono što se ističe kod ovog sata je njegova poleđina. Kraljev amblem krunisanja ugraviran je na poleđini kućišta kako bi se obeležio istorijski događaj. Dizajniran od strane bivšeg Apple dizajnera Džonija Ajva, za ovaj složen amblem se kaže da je inspirisan Čarlsovom ljubavlju prema prirodi i koristiće se na njegovoj ceremoniji krunisanja i drugim srodnim događajima.

Pored sata, kolekcionari će dobiti i ekskluzivni komemorativni novčić sa ugraviranim amblemom krunisanja. Specijalni poklon je inspirisan konceptom tradicionalnog novčića za vojni izazov i biće ponuđen uz bilo koju kupovinu satova tokom maja dok traju zalihe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bremont (@bremontwatches)

Naravno, ovo nije prvi put da je Bremont dizajnirao za kraljevsku porodicu. Brend ima dugogodišnje partnerstvo sa Ministarstvom odbrane i jake veze sa Bakingemom. „Kao firma, imali smo ogromnu čast da budemo jedini proizvođač luksuznih satova za Oružane snage Njenog Veličanstva od 2019. godine i tokom godina smo dobili razne kraljevske provizije“, rekao je suosnivač Bremont kompanije.

Ograničen na samo 50 jedinica, MBII King Charles III Limited Edition se prodaje za 4.825 evra. Sat je već rasprodat na Bremont sajtu, ali bi još uvek mogao biti dostupan u nekom od butika brenda.

Luxury Experience