MB&F i Bvlgari nas oduševljavaju svojom zajedničkom kreacijom

Pre više od jedne decenije, hronografi brenda MB&F i francuski juveliri Boucheron, sarađivali su i zajedno kreirali JwlryMachine, Haute-Joaillerie verziju MB&F Horological Machine No3.

Sada, oni se vraćaju na scenu sa još jednim remek delom koje nam govori tačno vreme, ali njihov partner u ovoj izvedbi je drugačiji – u pitanju je ni manje, ni više, nego Bvlgari. LM FlyingT Allegra donosi nam drago kamenje u bojama duge, koje krasi kućišta u verzijama od roze ili belog zlata.

Bvlgari i MB&F bez mnogo truda kombinuju svet Haute Joaillerie sa horologijom, istovremeno nam dokazujući da se ponekada suprotnosti zaista privlače – dobro poznata Bvlgari mediteranska toplina i raskoš, savršeno se spajaju sa MB&F radikalnim, kompleksnim mehaničkim časovnicima. Stvari još interesantnijim čini leteći turbijon smešten pod uglom od pedeset stepeni, što čini vreme čitljivo samo nosiocu ovog sata.

Ono što ovaj model odvaja od drugih jeste činjenica kako prikazuje svoj trodimenzionalni izgled. Kupola časovnika obuhvata organski život konstrukcije sa dijamantima, u društvu atraktivnih zelenih tsavorita i pink turmalina. Skeletonizovana baza brojčanika prekrivena je slojem dijamanata. Opruga ovog modela može ponuditi do 100 sati rezervne energije, sa uštedom energije koja je dobijena smanjenjem broja zupčanika.

Ova izuzetna kreacija nije za svakoga i po svačijem ukusu, ali definitivno ne možemo ignorisati znanje i umeće koje su obe kuće inkorporirale u njen dizajn. Časovnik je ifniširan kožnim kaišima u crvenoj i zelenoj boji. Na kraju, možemo reći da je ovaj model ograničen na samo 20 komada, a svaki, bilo da odaberete verziju od roze ili belog zlata, će vas koštati 185.000 dolara.

Luxury Experience