Louis Vuitton proslavlja dvadeseti rođendan svog prvog časovnika

Francuska luksuzna modna kuća Louis Vuitton osnovana je 1854. godine, ali je tek 2002. godine ovaj brend konačno odlučio da zakorači u svet visokog časovničarstva, lansirajući svoju prvu Tambour kolekciju…

Glavni akcenat ovog časovnika bio je unikatni dizajn njegovog kućišta, koji je bio inspirisan dobošem (tambour – mali doboš, prim.prev). Interesantna okrugla forma, zajedno sa debljim stranama kućišta, postala je deo dizajnerskog identiteta slavnog brenda. Kako bi proslavili dvadeseti rođendan svog prvog Tambour časovnika, Louis Vuitton je sada predstavio novi model, nazvan Tambour Twenty.

Ovaj novitet neznatno je veći u odnosnu na originalni časovnik, sa kućištem debljine 13.2 mm i prečnikom od 41.5 mm. Časovnik je proizveden od nerđajućeg čelika i sadrži ravni safirni kristal iznad brojčanika, koji je dobio zaštitni sloj koji suzbija kreiranje odsjaja. Poput originalnog modela iz 2002.godine, kružna strana kućišta dekorisana je ispisom Louis Vuitton, gde je svako slovo raspoređeno tako da stoji iznad markera sata na brojčaniku. Ovo limitirano izdanje dobilo je braon obojeni brojčanik, zajedno sa dugačkom žutom kazaljkom za funkciju hronografa, i dve manje žute kazaljke za prateća dva podbrojčanika.

Unutar kućišta od poliranog nerđajućeg čelika nalazi se Caliber LV277 automatski mehanizam, koji je zasnovan na legendardnom Zenith El Primero. On je proizveden i sastavljen unutar Louis Vuitton La Farbrique du Temps radionice, a opremljen je oscilirajućim tegom od 22-karatnog pink zlata, pružajući satu rezervu energije u trajanju od 50 sati. Mehanizam je vidljiv kroz safirni prozor na poleđini kućišta, dok je dizajn ovog komemorativnog časovnika kompletiran tamno braon kožnim kaišem. Tambour Twenty je limitiran na samo 200 komada, a cena jednog je 17.800 dolara.

Luxury Experience