Oličenje sofisticiranosti - La D de Dior Black Ultramatte

Tvorac „New Look“ stila, Kristijan Dior, oduvek je bio ljubitelj klasike koji je svojim dizajnima želeo da istakne najženstveniju stranu svake žene kreirajući haljine sa visokim strukom i slojevitim suknjama.

Jedan od njegovih osnovnih elemenata za postizanje elegancije bilo je korišćenje crnih tkanina prilikom kreiranja najelegantnijih kreacija za žene. Čini se dovoljno očiglednim, ali ne postoji ništa kao „čvrsta i jaka“ boja koja bi na boji način prikazala bezvremenost.

Od modne odeće do torbi, neutralnost i uglađenost crne postali su sinonim za poruku modernosti Krisitjana Diora.

Najnoviji sat u liniji La D de Dior, potpuno crni model je pogodan za sve prilike i oličenje je filozofije Kristijana Diora. Dior je to najbolje sam rekao u svojoj knjizi Mali rečnik mode iz 1954. godine, gde je opisao intenzivnu boju koja je prikladna za bilo koje doba, vreme i događaj.

Oslanjajući se na arhivu brenda, Viktoar de Kastelan, umetnička direktorka Dior Joaillerie osmilsila je novi sat La D de Dior Black Ultramatte. La D de Dior je kolekcija časovnika koja je prvi put predstavljena pre više od dve decenije. Švajcarsko časovničarstvo se susreće sa francuskim zanatstvom u ovom stilu, koji je prvo zamišljen kao „traka koja prikazuje vreme“.

La D de Dior Black Ultramatte od 34 mm ima brojčanik ukrašen sa tri crne dijamantske oznake koje pokazuju sate. Prepoznatljiva satenska tekstura obavija mrežastu čeličnu narukvicu, delikatno ukrašavajući svaki zglob. Novi stil je takođe dostupan sa okvirom sa crnim dijamantima: 52 crna dijamanta obrubljuju obim brojčanika, poigravajući se sjajem tamnih dragulja i doneseći dozu glamura.

La D de Dior Black Ultramatte sat će biti lansiran širom sveta 30. septembra 2022.

Luxury Experience