Kristijano Ronaldo kupio sat vredan milion dolara

Brend satova Jacob & Co. otkrio je svoju najnoviju kreaciju - Bugatti sat napravljen po meri za nikog drugog do Kristijana Ronalda.

37-godišnji fudbaler blisko je sarađivao sa Džejkobom Arabom, osnivačem kompanije Jacob & Co., kako bi dizajnirao komad po meri u skladu sa njegovim tačnim zahtevima. Prema proizvođaču, sat je pažljivo stilizovan i izrađen da odgovara personalizovanom Bugatti Chironu čiji je vlasnik Ronaldo. Sudeći po slikama, jedinstveni sat je zasnovan na modelu Bugatti Chiron Tourbillon Baguette, koji je jedan od najkompleksnijih časovnika ikada napravljenih.

Prema detaljima koje je dao Jacob & Co., sat CR7 je u potpunosti prekriven sa 232 bela baget dijamanta i 109 crnih safira koji krase brojčanik veličine 55 mm x 20 mm. Pored toga, sat po meri takođe ima CR7 oznaku na brojčaniku što ga izdvaja od standardnih verzija modela. Skeletonizovani brojčanik i komponente složenog mehanizma sata su izrađene od zlata sa satenskom završnom obradom, koja lepo dopunjuje transparentnu temu. Jedan od vrhunaca modela Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette je radna minijaturna replika Chiron V16 motora napravljenog od providnog safirnog kristala.

Cena sata je oko milion dolara, ali kako je CR7 verzija kreirana specijalno za Ronalda, tačna cifra nije poznata. Sat je zvezdi lično uručio Džejkob Arabo.

Kristijano Ronaldo je poznati entuzijasta automobila sa garažom punom nekih od najegzotičnijih modela koji se novcem mogu kupiti. Međutim, portugalska fudbalska legenda je pravi pokrovitelj francuskog proizvođača automobila. Njegova kolekcija uključuje tri hiperautomobila koje je napravio Bugatti - Veyron koji je kupio 2016. godine, a zatim je usledio personalizovani Chiron. U stvari, Ronaldo je bio jedan od prvih kupaca kome je isporučen Chiron i čak se pojavio u Bugatti reklami za hiperautomobil. Poslednji koji se pridružio njegovoj garaži je Bugatti Centodieci – verzija Chirona ograničene proizvodnje sa samo 10 postojećih primeraka i cenom od 9 miliona dolara.

Luxury Experience