Jedinstveni spoj tradicije i tehnologije modernog doba

Luminor – interesantna fluorescentna supstanca, inspirisala je slavni Panerai brend i njihovu interesantnu seriju satova…

Kompanija bazirana u Firenci, već decenijama u nazad vlada sopstvenom ligom, oduševljavajući nas novitetima koji akcentuju brilijantnost dizajna i umeće slavnog brenda. Sedamdeset godina nakon kreiranja prvog modela ove linije, brend je odlučio da se priseti svog početka i proslavi ga serijom od tri časovnika koji dolaze sa garancijom u trajanju od sedamdeset godina. PAMO1117, PAMO1118 i PAMO1119 modeli kreirani su od različitih materijala, nudeći sasvim drugačiju perspektivu legendarnom dizajnu. Serija je nazvana Panerai Luminor Marina, a možemo slobodno reći da u sebi spaja istoriju i nasleđe ovog brenda sa impresivnom tehnologijom novog doba.

PAM1117 model od titanijuma je najlakši od sva tri i teži samo 100 grama, a njegovo kućište proizvedeno je upotrebom DMLS 3D tehnologijom štampanja, koja uključuje sedimentaciju titanijumskog Praha. Tamno plavi brojčanik i kaiš ovog izdanja su njegove glavne karakteristike.

PAM1118 model je namenjen onima koji obožavaju karbonska vlakna, jer je kreiran u Carbotech stilu zbog kog se izdvaja svojim crnim brojčanikom koji na poseban način akcentuje fluorescentne detalje.

PAM1119 je poslednji model serije koji je dobio Fibratech kontrukciju koja koristi mineralna vlakna od basaltnog kamena i aditive koji se izdvajaju u slojevima. Brojčanik je napravljen u tonovima antracita.

Svaki od ovih časovnika ograničen je na 270 komada, a kao što je očekivano, imaju rezervu energije u trajanju od 72 sata, uz upotrebu P.9010 kalibra.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion