Jaeger-LeCoultre lansira Master Ultra Thin Kingsman Knife Watch

Jaeger-LeCoultre brend upravo je predstavio novi časovnik ograničenog izdanja, kreiran u saradnji sa Mr Porter, slavnom platformom za online luksuzni šoping…

Časovnik proslavlja predstojeći retro špijunski film, The King’s Man. Sa režijom Metjua Vona, u filmu će se kao zvezde pojaviti Ralf Fajns, Danijel Brul i Džema Arterton, i on predstavlja prequel dva postojeća Kingsman filma. Radnja filma se odigrava u godinama pre I svetskog rata, pa je samim tim i časovnik koji odogvara tom periodu bio nepohodan. Kao rezultat, Jaeger-LeCoultre brend je lansirao Master Ultra Thin Kingsman Knife Watch, inspirisan vintage ultra-tankim džepnim časovnicima, odnosno 1907 Jaeger-LeCoultre džepnim satom, sa nadimkom couteau.

Najinteresantniji element dizajna novog časovnika jeste njegova korona, koja se nalazi na poziciji 12 sati i koja je zaštićena trougaonim, lučnim elementom. Pozicija korone je omaž poreklu džepnog sata. Kućište kreirano od pink zlata je neverovatno tanko i meri samo 4.25 mm, što ga čini najtanjim u JLC univerzumu.

Okruglo kućište ima duplu bazu koja, ne samo da kreira iluziju dubine, već i doprinosi celokupnom vintage momentu dizajna. Brojčanik koristi šinu za prikaz minuta i jednostavne indekse, sa kazaljkama u obliku lista finiširane plavom bojom.

Novi časovnik takođe obeležava povratak ultra tankom caliber 849 mehanizma, koji je obeležje ultra-tanke kolekcije slavnog brenda. Ručno navijajući mehanizam nudi rezervu energije u trajanju od 36 sati. Časovnik ograničenog izdanja uparen je sa braon kaišem od aligatorske kože, što je dodatno akcentovano kopčom od 18-karatnog zlata.

Ograničen na samo 100 komada, ovaj model košta 29.800 dolara, a moći će da se kupi isključivo putem Mr Porter platforme.