IWC časovnici inspirisani pustinjom Mojave

IWC je predstavio dva nova izdanja u svojoj Pilot’s Top Gun kolekciji, namenjena ovoj godini…

Sa debijem koji se odigrao tokom ovogodišnjeg Watches & Wonders događaja, Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Top Gun Edition Mojave Desert i Big Pilot’s Watch Top Gun Edition Mojave Desert privukli su veliku količinu pažnje. Mojave Desert varijante dobile su kućište kreirano od keramike u boji peska, koja je inspirisana neplodnim i suvim pejzažem Kineskog jezera – američkog trenažnog i test centra u kalifornijskoj pustinji. Ovo je prvi put da je IWC koristio taj materijal za Big Pilot’s Watch modele. Pored peščano obojenog materijala kućišta, oba modela dobila su tamnoplave podbrojčanike sa peščano obojenim fluorescentnim detaljima i kaiševe od gume sa tekstilnim inseertima iste boje.

Kao što samo ime sugeriše, oba časovnika su poprilično velika – model sa perpetualnim kalendarom meri 46.5 mm u prečniku, dok njegova debljina iznosi 15.6mm, a model sa tri kazaljke ima prečnik od 46 mm, sa debljinom od 14.6 mm. Oba modela pokreću IWC mehanizmi iz 52000 Caliber porodice.

Unutar modela sa perpetualnim kalendarom nalazi se IWC 52615 mehanizam, dok drugi model koristi IWC 52110. Oba modela dobila su keramički Pellaton samonavijajući sistem koji nadograđuje rezervu energije koja traje sedam dana. Ograničen na 150 komada godišnje, model sa perpetualnim kalendarom koštaće vas  35.000 dolara. IWC Big Pilot’s Watch Top Gun Edition “Mojave Desert” ograničen je na 250 komada godišnje i dolazi sa cenom od 14.800 dolara.