Hublot predstavlja fantastičnu varijantu svog popularnog modela

Hublot brend se još jednom uduržio sa renomiranim švajcarskim tattoo umetnikom i dizajnerom, Maksimom Buši, kako bi zajedno kreirali treću iteraciju fantastičnog Big Bang Unico Sang Bleu II hronografa…

Celokupni dizajn i funkcionalnost ovog novog sata identični su kada se pogledaju prva dva modela, s tim što je šema boja sasvim nova, kao i predivni mat plavi završni detalji koje je slavni umetnik koristio na nekim od svojih najnovijih kreacija.

Big Bang Unico Sang Bleu II model možda izgleda kao čudna kombinacija geometrije i volumena nekim ljudima, ali on zapravo predstavlja višestranu horološku skulpturu za vaš ručni zglob, sa ivicama i uglovima na pravim mestima. Dostupan u varijantama od titanijuma i Hublot King Gold zlata, ovaj neverovatni časovnik okreće leđa nekim uobičajenim elementima Big Bang kućišta, zarad stvaranja geometrijskih oblika koje Buši koristi u svojim tetovažama.

Baza je dobila opčinjavajući heksagonalni profil, koji je sa kućištem povezan uz pomoć 6 titanijumskih zavrtanja, što je dosta drugačije u odnosu na uobičajeni okrugli oblik, na koji smo navikli. U među vremenu, centralni metalni deo proteže se iz kućišta i preliva u gumeni kaiš, a na sebi nosi gravirani trougao, kako bi produžio beskrajnu jukstapoziciju geometrijskih oblika. Ovaj efekat je dodatno pojačan smenjivanjem brušenih i poliranih površina na svim geometrijskim oblicima.

Potom, skeletonizovani brojčanik Sang Bleu II modela je takođe svojevrsna vizuelna poslastica, koja nudi slični 3D geometrijski izgled, za bezbroj slojeva i oblika koji kreiraju neverovatnu senzaciju dubine i kompleksnosti. Možda će vam biti teško da pročitate tačno vreme na ovom brojčaniku, ali smo sasvim sigurni da ćete ga iznova i iznova zagledati.

Sati i minuti su predivno indicirani kazaljkama u obliku strele, koje se izdvajaju naspram kvadrilateralne poleđine. Hronograf koristi centralnu kazaljku za sekunde, koja se proteže preko čitavog prečnika brojčanika.

Tu su takođe dva heksagonalna rotirajuća podbrojčanika – jedan na poziciji 3 sata koji prikazuje minute i drugi na poziciji 9 sati, koji indicira sekunde. Ukoliko pogledate malo bolje, videćete i maleni prozor za datum ušuškan između četiri i pet sati, sa mat plavim prstenom koji predstavlja sate.

Ovog lepotana pokreće Hublot Manufacture Unico automatski hronograf, kompleksni mehanizam koji radi pri frekvenciji od 28.800 vph, i dolazi sa rezervom energije od 72 sata. Impresivni mehanizam možete videti kroz poleđinu kućišta koja je kreirana od safirnog kristala.

Na kraju, morate znati da će obe verzije Hublot Big Bang Sang Bleu II biti dostupne kao ograničena izdanja, sa 200 modela od titanijuma sa cenom od 24.800 € i 100 jedinica od King Gold zlata, sa cenom od 46.600 €.