Hublot časovnik okarakterisan japanskom estetikom

Kada je Hublot brend bio u potrazi za dizajnerom koji će im pomoći da obeleže otvaranje svog novog butika u Tokiu, samo jedan izbor se nametnuo kao idealni – Johji Jamamoto…

Švajcarski časovničarski brend angažovao je japanskog dizajnera da ostavi svoj lični pečat na Big Bang GMT modelu. S obzirom na to da je Jamamoto poznat po svojoj ljubavi prema noir paleti, sasvim sigurno nismo iznenađeni da je njegova iteracija ovog modela sasvim crne boje. Ograničen na samo pedeset komada, ovaj model predstavlja singularnu estetsku funkciju.

“Počastvovani smo što imamo priliku da proslavimo otvaranje našeg novog butika u Tokiju, zajedno sa superzvezdom sveta dizajna, Johjiem Jamamotoom”, izjavio je Rikardo Gvadalupe, CEO Hublot brenda, dodavši: “Ovo sasvim crno ograničeno izdanje koje smo zajedno kreirali izražava jednostavnu lepotu kroz fuziju Jamamotovog crnog dizajna i komplikovanog GMT mehanizma”.

Kućište modela koje meri 45 mm, vodootporno do dubine od 100 metara, njegova poleđina i baza, napravljeni su od mikro obrađene i polirane keramike. Dimljeni crni safirni kristal pokriva crni brojčanik i kazaljke, dok ije Special Edition ispis graviran preko poleđine. Unutar kućišta, nalazi se samonavijajući Hublot Unico mehanizam, HUB1251, sa rezervom energije od 72 sata i 41 draguljem. Kako bi se dodatno ojačao osećaj dualnosti, GMT model daje svom nosiocu priliku da istovremeno zna tačno vreme u dve vremenske zone zahvaljujući svom posebnom modulu. Pored toga, časovnik je dobio tonalni crni gumeni kaiš, sa kopčom od crno obloženog titanijuma.

Prema najavama, novi tokijski butik slavnog brenda biće otvoren tokom ovog meseca.