Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic odaje počast Aston Martin automobilima

Nadograđeni Girard-Perregaux Laureato je potpuno keramičko remek-delo napravljeno u partnerstvu sa kompanijom Aston Martin.

Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition je najnovija saradnja između švajcarskog brenda i britanske kompanije. Dolazi u dve veličine kućišta (42 mm i 38 mm), a svaka referenca je ograničeno izdanje.

Odeven u kultnu britansku Racing Green boju, novi Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition koristi ultra modernu keramiku za narukvicu i kućište. Ovaj lagani materijal uključuje cirkonijum oksid i metalne okside koji daju materijalu njegovu prepoznatljivu zelenu boju. Cirkonijum oksid koji je odabrao Girard-Perregaux sastoji se od finog praha, napravljenog od mikro-zrna. Korišćenjem ovog specifičnog tipa mikro-perli, struktura narukvice i kućišta odaju homogen utisak.

Zanatlije u Girard-Perregaux kompaniji završavaju keramičke komponente kombinacijom poliranih i satenskih površina. Zelene keramičke komponente su do sedam puta tvrđe od čelika i na taj način pružaju neverovatnu otpornost na ogrebotine, kvalitet koji će obezbediti da sat zadrži svoj svež izgled u godinama koje dolaze. Još jedan atribut zelenih keramičkih komponenti je da nikada neće izbledeti.

Dizajn Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition sadrži elemente koji odaju počast Aston Martin automobilima. Lagana konstrukcija ovih luksuznih vozila inspirisala je Girard-Perregaux da opremi ovaj novi model skeletonizovanim kazaljkama. Brojčanik sata je predstavljen u dizajnu unakrsnog otvora, uzorka nalik dijamantu koji se nalazi na logotipu „AM“ (1921-1926), kao i na prošivenim sedištima koja se nalaze u nekim od vozila visokih performansi brenda automobila.

Obe verzije Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition su smeštene u tankom kućištu. Model od 42 mm košta 25.800 dolara i opremljen je kalibrom GP01800, dok je verzija od 25.000 dolara od 38 mm opremljena kalibrom GP03300. Oba mehanizma se samostalno navijaju i mogu se videti kroz providnu poleđinu kućišta, personalizovanu logotipom Aston Martin. Proizvodnja je ograničena na 388 komada za verziju od 42 mm i 188 komada za verziju od 38 mm.

Luxury Experience