Elegancija u pravom smislu: novi Patek Philippe časovnik

Patek Philippe je predstavio neverovatno poželjnu verziju Nautilus Travel Time Chronograph 5990 modela tokom ovogodišnjeg izdanja Watches & Wonders izložbe…

Originalno lansiran 2014.godine u verziji od nerđajućeg čelika, najnovija iteracija akcentovana je roze zlatom i opremljena predivnim brojčanikom sa sunburst efektom, koji je na neki način otključao i oslobodio puni estetski potencijal ovog modela. Patek Philippe je časovnik koji već dobro poznajemo i volimo uspeo da učini još boljim. Nautilus Travel Time Chronograph 5990/1R-001 je neverovatno lep. Roze zlatna verzija zadržala je svoj ikonični oblik kućišta koje meri 40.5 mm x 12.53 mm, koji je odmah prepoznatljiv zahvaljujući zaobljenoj oktagonalnoj bazi. Plavi brojčanik dobio je isti simetrični raspored poput originala, zajedno sa dva pod-brojčanika jednim iznad drugog i dvozonskom AM/PM indikacijom sa obe strane.

Nautilus Travel Time Chronograph 5990 kombinuje u sebi tri komplikacije – flyback hronograf, dualnu vremensku zonu i indicator datuma. Korona koja je ušrafljena može se koristiti za navijanje, ali i za podešavanje vremena. Dugmad sa desne strane upravlja hronografom, dok ona smeštena sa leve strane mogu biti korišćena za prilagođavanje skeletonizovane kazaljke za indikator dodatne vremenske zone.

Časovnik pokreće masivni automatski caliber CH 28-530 C FUS čija je debljina 6.95 mm. Mehanizam koji je vidljiv sa zadnje strane kućišta radi pri frekvenciji od 4 Hz i nudi do 55 sati rezervne energije. Osim toga, on dolazi sa integrisanom narukvicom od roze zlata, sa kopčom kreiranom od istog materijala. Cena ovog elegantnog noviteta je 106.000 dolara.