Dior slavi Godinu zeca novim luksuznim časovnikom

Više slika

Više slika

Nakon proslave Godine Tigra 2022. ograničenim izdanjem sata Grand Soir, Dior Timepieces odaje počast Godini Zeca, izuzetnim časovnikom „Dior Grand Soir Year of the Rabbit“.

Kolekcija satova Dior Grand Soir objedinjuje prefinjen i sofisticiran izraz modne kuće za kreativnost i osećaj za boje sa klasičnim, fino izrađenim karakteristikama satova kao što su okviri, kalibri i brojčanici. Sat „The Year of the Rabbit“ prikazuje zeca koji skače u poetsku interpretaciju ikone Dior toile de Jouy. Biljni elementi su ponovo kreirani kroz nekoliko slojeva zlata i sedefa, rezani i teksturirani. Ovaj efekat slojevitosti dodaje dubinu i svetlost dok plavi aventurin postaje zvezdano nebo. Ovaj sneni  brojčanik delikatno je krunisan okvirom sa blistavim brušenim dijamantima. Zeca prati vilin konjic koji leti – simbol sreće, dok je zec predstavlja dugovečnost, mir i prosperitet u kineskoj kulturi.

Sat posvećen Godini zeca predstavljen je u ograničenom izdanju od 88 komada, još jednom simbolu sreće, i pridružuje se kolekciji specijalnih Dior kineskih novogodišnjih časovnika, zajedno sa Dior Grand Soir godinom tigra.

Kineska Nova godina, poznata i kao Lunarna Nova godina ili Prolećni festival, najvažniji je festival u Kini i u nekim drugim istočnoazijskim zemljama. Legenda kaže da je kineska Nova godina nastala iz drevne bitke protiv Niana (što na kineskom zvuči isto kao „godina“), zastrašujuće zveri koja se pojavljivala svake lunarne Nove godine da bi jela ljude i stoku. Da bi uplašili čudovište, ljudi su pokazivali crveni papir, palili bambus, palili sveće i nosili crvenu odeću. Lunarna Nova godina takođe označava dolazak proleća.

Luxury Experience