Chanel predstavlja novi sat - J12 Diamond Tourbillon

Ovo nije običan J12, već J12 Diamond Tourbillon koji se prvi put pojavio na #WatchesAndWonders2022 u Ženevi 30. marta 2022.

Chanel je brend koji je bio pionir u upotrebi keramike prilikom izrade svojih luksuznih satova. Ipak, uz sve to Chanel i danas deluje kao neotkriveni dragulj u svetu časovničarstva, a to je uglavnom zato što su pretežno posvećeni modi. Ove godine, Chanel predstavlja dva nova sata - J12 Diamond turbillon i J12 Calibre 12.2.

Dizajniran od strane Arnoa Šastana, J12 Diamond Tourbillon donosi novi pogled na klasične keramičke sportske časovnike. Zamišljen u Parizu i kreiran u La Chaux-de-Fonds, ovo je prvi sat koji je Chanel napravio u svojoj manufakturi, a pažnju privlači dijamant postavljen u sredini turbijona stvarajući beskrajno zaslepljujući spektakl. Naravno, to nije jedini dijamant u igri - sat od 38 mm, ograničen na 55 komada, takođe ima dijamante na okviru, kazaljkama i kruni.

Za nešto malo skromnije, tu je verzija od 33 mm J12 Calibre 12.2. Dizajniran od strane modne kuće Chanel i napravljen od strane švajcarskog proizvođača komponenti Kenissi, J12 Calibre 12.2 je čvrst i atraktivan sat sa automatskim mehanizmom koji je Chanel inicijalno ponudio u crno-belim keramičkim modelima J12, koji je sa 50 sati rezerve snage i 200m vodootpornosti spreman za sve, od piste do skijaških staza.