Chanel predstavlja časovnik za istinske ljubitelje brzine

Nešto nam govori da Chanel oseća potrebu za brzinom…

Pre nekoliko dana, francuska luksuzna kuća predstavila je Monsieur Superleggera Edition časovnik. Ovaj model je dobio sveži dizajn, koji u sebi spaja izgled Chanel J12 Superleggera, lansiran 2005.godine i Monsieur seriju satova koja je debitovala 2016. Sa Calibre 1 mehanizmom, prvim ručno navijajućim mehanizmom koji je dizajnirala kuća Chanel, časovnik je dobio dve integrisane komplikacije – instant skakajući sat i 240º retrogradni minut. Mehanizam dostiže rezervu energije u trajanju od 72 sata, dok je vodootporan do dubine od 3 ATM – mada iskreno sumnjamo da bi iko ušao u vodu sa ovim remek delom na ruci.

Pomenute komplikacije čine da ovaj časovnik izgleda kao stilizovani brzinomer za vaš ručni zglob. Isti senzibilitet se širi preko guilloche brojčanika, koji na prvi pogled izgleda kao karbon koji biste mogli da vidite iza volana neke neverovatno brze mašine. Kućište od keramike i čelika deluje kao da je spremno za trkačku stazu, a upareno je sa nailonskim kaišem, koji je postavljen jarko crvenom kožom.

Ta boja se takođe pojavljuje na poziciji 12 sati, na malenom brojaču sekundi i na bazi prozora koji prikazuje skakajući sat. Ukoliko brojčanik nije dovoljno uzbudljiv za vas, predlažemo vam da okrenete ovaj časovnik i uživate u radu njegovog mehanizma, kroz prozirnu poleđinu kućišta.

Sportski časovnik će ponuditi fanovima trkačkih staza i brzih mašina pametnu i elegantnu alternativu u ovoj kategoriji, čiji proizvodi mogu izgledati kao da će odleteti na vaš ručni zglob i najbliži autoput. Ukoliko vam se ovaj časovnik dopada, znajte da ga možete poručiti na Chanel.com, a njegova cena je 39.400 dolara.